Cu bebelusul la plimbare. Cum iti porti bebelusul?

/ / Modificat: 2014-06-20
Cu bebelusul la plimbare. Cum iti porti bebelusul?

Bebelusii au nevoie sa fie scosi la aer din cand in cand, chiar daca este vreme rece sau calda. Aerul le face bine micutilor si de cele mai multe ori se dovedeste a fi cel mai bun "somnifer" sau "calmant" pentru acestia cand plang sau nu vor sa doarma. Caruciorul, wrap-ul, sling-ul sau portbebe-ul iti stau la dispozitie. Este vreunul mai indicat ca altul?

In brate

Atunci cand iesi cu bebe afara, ai putea sa o faci cu el in brate, mai ales daca e nou-nascut. Insa exista dezavantajul ca te pot durea mainile sau nu le poti avea libere pentru a putea actiona asupra copilului daca pateste ceva sri pentru alte actiuni pe care vrei sa le intreprinzi.

Depinzi de un al 2-lea adult langa tine care sa te ajute. Nu este o metoda foarte comoda. Insa daca iesi pentru numai cateva minute si plimbarea nu se prelungeste, poti opta pentru ea.  

Carucior

Caruciorul este cel mai folosit "mijloc de transport" pentru copii si cel mai comod pentru bebe. El sta linistit si bine, il poti folosi inca de la nastere si sustine chiar si o greutate mai mare. Iti ofera o libertate a mainilor si de actiune, jucarioare si metode de a distra copilul, dar are si inconveniente. Este greu de transportat, mai ales daca stai la un etaj foarte sus si iesi cu el singura afara, te impiedica sa intri in magazine micute cu el, din cauza dimensiunilor.

Insa caruciorul are avantajele lui daca scopul iesitului afara este doar plimbarea si atat. In plus, poti merge linistita pe role sau chiar alerga in parcuri impingand caruciorul. Daca mai si alte opriri si lucruri de facut, iar plimbarea este in plan secundar, atunci este bine sa apelezi la alte mijloace de a plimba micutul.

Port-bebe sau marsupiu

In port-bebe sau marsupiu, bebelusul sta in pozitie orizontala. Este ca un cos pentru bebelusi in care acestia sunt transportati de parinti ca pe o gentuta. Este prevazut cu manere ergonomice si este destul de usor. Pozitia bebelusului este aceeasi ca cea din carucior, de aceea este preferat de parinti. Insa cand vine vorba de comoditatea parintilor, acesta nu mai este atat de laudabil.

Iti tine in permanenta o mana ocupata. De asemenea, pot aparea dureri sau tensiuni in mana cu care il tii. Este ideal pentru plimbari scurte si rapide sau prin parc cu opriri dese, dar daca mai ai si alte cumparaturi de facut, atunci nu vei avea o libertate prea mare in a manevra banii, pungile si alte lucruri.  

Wrap si sling

Wrap-ul si sling-ul sunt cam acelasi lucru. Ambele sunt facute din fasii de material in care se poarta bebelusii. Acestea pot fi reglabile sau fixe. Poate fi folosit de la nastere si pana la implinirea a 3-4 ani ani a copilului. Exista o multime de beneficii pentru bebelusi: pe langa contactul fizic cu mama, atat de necesar in calmarea si dezvoltarea lui, ajuta la diminuarea colicilor, la dezvoltarea fizica si mentala si multe altele.

Nici parintii nu sunt scutiti de avantaje. Se pare ca sling-ul sau wrap-ul reprezinta unele dintre cele mai avantoase mijloace de plimbat copilul, atunci cand parintii sunt grabiti sau au de facut si alte activitati. Ofera libertate completa mainilor, astfel ca poti plati facturi, face cumparaturi, cara sacose si alte lucruri de care ai nevoie.  

De manuta sau in ham

Pe masura ce bebelusul creste si face primii pasi, il poti incuraja sa isi dezvolte mai bine mersul cu ajutorul hamului pentru mers. Sau, daca nu dispui de acest accesoriu, pur si simplu tinandu-l de manute si ajutandu-l sa faca cat mai multi pasi. Hamul iti poate oferi o oarecare libertate a mainilo, insa tinutul de manute sau de una singura nu prea.

In plus, atunci cand esti cu bebe de manuta sau in ham intreaga atentie trebuie sa fie asupra lui pentru a evita caderile si loviturile periculoase. Foloseste-te de aceste metode doar daca ai timp sa ii dedici lui cat sunteti afara sau mergeti in parculete de copii si il lasi sa se mai joace in nisip etc.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Plimbare bebelus Carucior bebelus Wrap bebe

Articole recomandate

Citeste si despre