Beneficiile plimbarii pentru bebelusi

/ / Modificat: 2010-12-13
Beneficiile plimbarii pentru bebelusi

Beneficiile plimbarii pentru bebelusi reprezinta un subiect destul de controversat. Specialistii insista asupra faptului ca este deosebit de important ca bebelusii si chiar nou-nascutii sa fie scosi la aer, dar ca acest lucru creste riscul de imbolnavire.

Ce beneficii are plimbarea pentru bebelusi?

Plimbarile le fac bine bebelusilor pentru ca le intaresc sistemul imunitar prin expunerea la diferiti virusi si microbi. De asemenea, aerul si lumina soarelui sunt necesare pentru buna functionare a organismului bebelusului.

Lumina soarelui ajuta si la sinteza vitaminei D. Specialistii cred ca vitamina D este importanta pentru cresterea si dezvoltarea oaselor. Cu toate acestea, specialistii spun ca nu este chiar bine sa il expui pe nou-nascut sau bebelus direct la razele soarelui, din cauza radiatiilor, asa ca parerile sunt impartite.

Toata lumea este de acord insa ca "aerul proaspat" ii va face bine atat bebelusului, cat si tie si plimbarile cu micutul sunt incurajate chiar si pe timp de iarna. Un alt beneficiu incontestabil este ca bebelusul se va obisnui cu zgomot si lume in jurul lui.

Plimbarile zilnice aduc numeroase beneficii si mamicilor. Ele sunt o sursa de relaxare, socializare si miscare.

Pentru a putea profita de aceste beneficii tine cont de urmatoarele sfaturi:

  • Nu il scoate pe nou-nascut in primele saptamani afara (cel putin in prima luna) si mai ales nu in spatii inchise cu multa lume (mai ales mall-urile care il si suprastimuleaza).

  • Sistemului lui imunitar nu este inca dezvoltat si exista un mare risc de infectii.

  • Daca trebuie neaparat sa mergi cu nou-nascutul intr-un spatiu public inchis, nu sta mai mult de 30 de minute si nu te apropia de persoanele bolnave. Daca cineva vrea sa il atinga, roaga-l sa se spele pe maini inainte.

  • Daca vrei sa il scoti pe nou-nascut la o plimbare, cel mai bine il scoti la aer liber, in natura. Ai grija sa nu il expui la lumina soarelui in zilele calduroase. Programeaza-ti plimbarile dimineata sau seara, cand soarele nu este asa puternic.

  • Asigura-te ca i-ai facut toate vaccinurile la timp.

  • Dupa ce copilul tau a mai crescut (la cateva luni) va fi interesat de tot ceea ce se intampla afara: priveliste, sunete si mirosuri. Alege un moment potrivit pentru plimbare: in general dupa masa si schimbatul scutecului.

  • Daca vei fi afara cu el pentru mai mult de o ora, trebuie sa ai grija sa iei cu tine in bagaj orice ai nevoie pentru schimbat, alaptat etc.

  • Imbraca-l pe bebelus potrivit cu vremea de afara.

  • Daca afara este frig, trebuie sa ii acoperi capul, picioarele si mainile. Va avea nevoie de acelasi tip de haine ca si un adult, nu mai mult.

  • Daca afara este cald, alege haine din materiale naturale, care lasa pielea sa respire, cu o croiala lejera, dar care sa ii acopere cat mai mult din corp. Nu uita de palarioara si de lotiunea de protectie solara.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Plimbare bebelusi Activitati aer liber bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre