Slingul pentru bebelusi, ce trebuie sa stii?

/ / Modificat: 2012-01-31
Slingul pentru bebelusi, ce trebuie sa stii?

Slingul pentru bebelusi este la mare cautare printre proaspetele mamici si a luat demult locul port-bebe-ului in tendintele accesoriilor si produselor pentru cei mici. Este vorba de o bucata de panza sau bumbac, care seamana cu un marsupiu sau un ham in care sunt purtati nou-nascutii si bebelusii. Slingul este foarte apreciat de specialisti, care sustin ca ajuta copiii sa stea intr-o pozitie si postura sigure pentru sanatatea lui!

Beneficiile si avantajele slingului pentru bebelusi


sling_bebelusi

Foto: store.llli.org

Slingul este un soi de "leagan portabil" sau "marsupiu modern" care ajuta foarte mult parintii in ingrijirea bebelusului. Si bebelusul este fericit sa fie plimbat in el, deoarece se simte foarte confortabil cand sta ghemuit la pieptul mamicii.

Utilizare inca de la nastere


Unul dintre marile avantaje ale slingului este ca poate fi utilizat in plimbarea sau transportarea bebelusului inca de la nastere. Exista marimi si modele diferite pentru fiecare varsta in parte, care permit confortul si siguranta micutului in timpul plimbarilor. Alege-l pe cel care se potriveste bebelusului tau.

Maini libere pentru parinti


Parintii sunt cei mai fericiti cand vine vorba de folosirea slingului, un accesoriu atat de simplu si eficient. Acestia pot "purta" dupa ei bebelusul peste tot, avand in acelasi timp ambele maini libere pentru diverse activitati. Este unul dintre cele mai mari avantaje ale sling-ului. Iti poti face cumparaturile linistita, poti cara fara probleme diverse lucruri sau folosi mainile pentru a pregati biberonul sau masa bebelusului, in timp ce acesta sta mai bine ca niciodata la pieptul tau.

Alaptare discreta si confortabila in public


port_bebe_marsupiu_sling_efecte_coloana_bebelusi

In plus, favorizeaza si alaptarea bebelusului, mai ales atunci cand va aflati in public. Permite o alaptare discreta, departe de ochii curiosilor, dar si o pozitie accesibila copilului pentru a ajunge mai usor la san. Atat copilul, cat si mamica, se simt bine si confortabil in timpul hranirii.

Postura naturala si corecta a bebelusului


Slingul aduce un mare beneficiu in sanatatea si dezvoltarea copilului. Pozitia pe care bebelusul o ia in timp ce sta in sling este una fireasca, naturala si familiara pentru el, ghemuirea fiindu-i cunoscuta de pe vremea cand statea confortabil in burtica mamicii. Asadar, postura lui in sling este naturala, spre deosebire de cea din port-bebe, unde intreaga greutate cade pe coloana micutului. Ii poate afecta sanatatea in momentul in care sta "atarnat" in el in pozitie verticala.

Somn lin, fara intrerupere


Si somnul bebelusilor are de beneficiat de pe urma slingului. Stii foarte bine cat de greu este uneori sa adormi bebelusul si nu vrei sa faci nicio miscare necugetata sau zgomot pentru a-l trezi cand, in sfarsit, pare sa doarma. Slingul este un accesoriu care permite copilului sa doarma neintrerupt, deoarece trecerea lui din sling in patut se poate face extrem de usor, fara a-i schimba in niciun fel pozitia. Trebuie doar sa desfaci slingul si sa il tii cu bratele pana il asezi in patut.

Dezvoltare relatie afectiva bebe-parinti


Si legatura afectiva dintre parinti si bebelus este incurajata si stimulata cu ajutorul sling-ului. Este unul dintre momentele unice dintre parinti si bebelusi, in care micutul  se simte protejat si iubit, iar mirosul parintilor, bataile inimii si vocea lor ii asigura o dezvoltarea armonioasa si imbunatatirea relatiei cu voi.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sling bebelusi Plimbare bebelusi Marsupiu bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre