Scaunele de masina pentru copii. Bebelus la bord!

/ / Modificat: 2012-11-16
Scaunele de masina pentru copii. Bebelus la bord!

In zilele noastre, calatoriile cu masina sunt frecvente si, pentru ca a venit iarna, este placut sa faceti o plimbare in weekend cu cel mic pentru a se bucura de fulgii de nea.

Trebuie sa rezistam tentatiei de a tine copilul in brate pentru ca, in acest fel, nu ii putem asigura siguranta necesara in cazul unui accident. Copilul trebuie asezat intr-un scaun special proiectat pentru varsta si necesitatile lui, bine fixat cu centurile de siguranta.

Specialistii din cadrul Observatorului Chicco au facut o clasificare a scaunelor de masina in functie de greutatea copilului si de varsta lui aproximativa:

Grupa 0 - De la nastere pana la 13 Kg. De la nastere pana la aproximativ 12 luni

In cazul nou-nascutului, care in prima luna de viata nu poate sa isi controleze miscarile capului din cauza tonusului muscular scazut, este necesar sa cereti sfatul medicului pediatru. Pentru aceasta grupa sunt recomandate scaunele auto cosulet.

scaun_auto_copii_0_18kgGrupa 0+/1 - Intre 0 – 18 Kg. De la 0 luni la aproximativ 3 ani

Puteti utiliza de la 0 luni un scaun de masina clasic, echipat cu o salteluta-reductor care va sustine spatele copilului. Cand copilul depaseste 6 Kg salteluta-reductor nu mai este necesara si poate fi inlaturata.

De asemenea, in primele luni, scaunul poate fi pozitionat contrar sensului de mers al masinii. Dupa ce atinge greutatea de 9 Kg scaunul poate fi pozitionat cu fata in sensul de mers al masinii.

scaun_auto_bebe_9_18kgGrupa 1 - Intre 9 – 18 Kg. De la 1 an la aproximativ 3 ani

Cand copilul ajunge la aceasta greutate, incepe sa manifeste curiozitate fata de lumea inconjuratoare si incearca sa isi intoarca capul pentru a urmari perspectiva din timpul calatoriei.

In aceste conditii, este necesar un alt tip de scaun care sa fie pozitionat pe bancheta din spate a masinii cu fata catre sensul de mers. Scaunul trebuie fixat cu centurile de siguranta ale masinii.

scaun_auto_copii_9_36kgGrupa 1/ 2 / 3 - Intre 9 - 36 Kg

Copilul poate fi prins in scaun fie cu centurile scaunului, fie cu centurile de siguranta ale masinii. Scaunele au tetiera reglabila pe inaltime pentru a asigura sustinere perfecta in diferite faze de crestere ale copilului.

Grupa 2/3 - Intre 15-36 Kg

De la aceasta greutate scaunele pot fi folosite cu sau fara spatar, ca scaun inaltator si prinderea se face utilizind centurile de siguranta ale masinii. Scaunele sunt reglabile in inaltime (tetiera) si latime pentru a se adapta fazelor de crestere ale copilului asigurandu-i o calatorie lipsita de pericole si confortabila.

Pentru siguranta si confortul copilului tau opteaza pentru un scaun de masina care indeplineste toate normele de siguranta europene ECE R 44/04 si este omologat de Registrul Auto Roman (R.A.R.).

Calatorie Placuta!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Scaun masina

Articole recomandate

Citeste si despre