Copil la bord? Cum intretii sistemul de franare

/ / Modificat: 2020-07-29
Copil la bord? Cum intretii sistemul de franare

Practic sistemul de franarea este responsabil de siguranta personala, a pasagerilor si a autoturismului. Prezenta in masina a unui copil vine cu responsabilitati suplimentare dar si cu situatii imprevizibile, de aceea trebuie sa te asiguri ca acesta este in stare optima. Descopera sfaturile specialistilor legate de modul de intretinere  a sistemului de franare. 

Revizia periodica a sistemului de franarea, operatiune ce nu trebuie amanata

Elementele componente  ale sistemului de franare trebuie verificate periodic. Uzura acestora este influentata de stilul de sofat, dar si de conditiile din trafic. Piesele de franare ale unui autoturism folosit predominant in oras isi pierd mai rapid din caracteristici fata de cele folosite la autovehiculele ce ruleaza in afara aglomerarilor urbane. 

Operatiunile realizate in timpul inspectiei sunt de verificare a sistemului hidraulic, de evacuare a aerului din instalatie, de analiza si constatare a uzurii pentru  componentele principale - placute, discuri, saboti. Aceste consumabile trebuie inlocuite cand nu mai corespund. www.topautopiese.ro si autopieseonline24.ro sunt cateva magazine de incredere care furnizeaza piese de uzura  de calitate pentru aceste ansambluri.

Adopta un mod de sofat prudent

O alta modalitate de protejare a autovehiculului si a sistemului de franare este adoptarea unui stil de sofat prudent, care nu presupune accelerare pe distante scurte si depasiri riscante. Preventia este cea mai sigura modalitate de a creste siguranta personala, a pasagerilor si a copilului aflat la bord. De asemena este si cea mai eficienta forma de protejare a autoturismului.

Daca componentele care alcatuiesc sistemul de franare sunt in stare perfecta, trebuie sa analizezi cu atentie si starea anvelopelor, acestea sunt parghii complementare ce functioneaza in tandem. Cu cat anvelopele sunt mai bune cu atat eficienta ansamblului de franare este mai mare. 

Verifica periodic lichidul  

Lichidul de franare este un lubrifiant care asigura functionarea optima a componentelor mobile si asigura totodata protectie pentru acestea impotriva fenomenului de coroziune. Procesul de franare presupune transformarea energiei de miscare in energie calorica, temperatura in timpul acestui fenomen ajungand si la 150℃. Pentru ca eficienta sistemului de franare sa fie ridicata, lichidul trebuie sa fie in cantitate optima si de calitate.

Respectand aceste recomandari vei avea garantia ca tu si pasagerii care te insotesc, adulti si copii, sunt in siguranta. 

Articole recomandate

Citeste si despre