Jucarii potrivite pentru bebelusi

/ / Modificat: 2012-02-27
Jucarii potrivite pentru bebelusi

Alegerea jucariilor pe care le dai bebelusului este o treaba serioasa, cu un impact puternic asupra modului in care se dezvolta si invata diferite lucruri. Nu doar culorile, formele si pretul fac diferenta intre a lua sau nu o jucarie micutului tau, ci utilitatea este cel mai important criteriu.

Iata cateva idei de jucarii potrivite pentru orice bebelus!

Zornaitoare

zornaitoareZornaitoarele sunt unele dintre cele mai cautate si utile jucarii pentru bebelusi. Ele scot o multime de sunete care-i incanta. Pe langa asta, sunt si foarte colorate si vin intr-o multime de forme haioase.

Jucariile-zornaitoare devin un instrument util pentru testarea auzului bebelusului. Daca esti in spatele lui si o agiti, poti urmari daca bebe tresare la auzul ei si incearca sa o caute cu privirea.

Bebecurier.ro (20.50 lei)

Animalute de plus

plus_chiuauaNu cred sa existe bebelus care sa nu fie inconjurat de animalute de plus colorate si pufoase.

Sunt dragute, amuzante, iar micutul le poate prinde cu usurinta in manute, ceea ce incurajeaza dezvoltarea simtului tactil.

Nu uita ca bebelusul va manifesta la un moment dat o afectiune speciala pentru una dintre jucarii, care va deveni obiectul lui de confort. Cei mai multi copiii aleg un animalut de plus pentru acest rol.

Nicoro.ro (59 lei)

Carusel

carusel

Bebestore.ro (120 lei)

Caruselul este una dintre primele jucarii ale bebelusului. Are posibilitatea sa se joace cu el inca de la nastere, chiar daca nu il manipuleaza in vreun fel si pare mai mult de decor in patutul lui.

Multitudinea de jucarii atasate caruselului, sunetele melodioase pe care le scoate, precum si faptul ca se misca, il ajuta pe bebe sa-si dezvolte vazul si sa se relaxeze.

Cuburi moi de constructie

cuburi-bebe

Idealbebe.ro (99 lei)

Cuburile de constructie pentru bebelusi sunt atat de versatile si utile in dezvoltarea lor, incat nu trebuie sa lipseasca din amalgamul de jucarii al niciunui copil.

Micutul tau poate face atatea lucruri si se poate distra in multe feluri, cu ajutorul cuburilor moi. Bebe le poate prinde, arunca, suprapune sau molfai in gurita fara probleme.

Coloritul vesel si desenele amuzante sunt placute ochilor si ii ajuta pe micuti sa perceapa corect culorile si sa-si dezvolte vazul.

Ele sunt facute din materiale textile moi, astfel incat micutii sa le manevreze cu usurinta si sa se evite riscul accidentarilor.

Mingii moi

mingii-moi

Elanko.ro (11.90 lei)

Dupa acelasi model ca si cuburile de constructie, bebelusul se poate distra copios cu ajutorul mingiutelor facute din materiale moi, colorate si usor de manipulat.

Pune-i la dispozitie mai multe mingii, de marimi si texturi diferite. Micutul se va distra aruncand cu ele in jur, pentru ca mai tarziu sa le rostogoleasca si sa incerce sa le loveasca cu piciorul.

Inele de stivuit

jucarie-cu-inele-primii-pasi

Inelele de stivuit ajuta copilul sa-si dezvolte perceptia asupra formelor, marimilor si culorilor. In timp, micutul invata sa le suprapuna in ordine crescatoare sau descrescatoare, in acelasi mod ca si cuburile de constructie.

Sunt importante in dezvoltarea abilitatilor motorii si a coordonarii mana-ochi.

Jucariimagice.ro (26.50 lei)

Carticele din materiale moi

carte-bebe

Bebecurier.ro (44.50 lei)

Exista carticele create special pentru nevoile bebelusului tau. Producatorii stiu ca micutul nu este capabil sa stea si sa le rasfoiasca rabdator si cu atat mai putin sa le citeasca, insa nu inseamna ca nu poate face cunostinta cu ele de la aceasta varsta.

Sunt carticele create din materiale textile speciale, pe care micutul le poate manipula liber. Le mesteca, le rasfoieste aleatoriu, in felul lui, trage de pagini, insa se imprieteneste cu ele, pentru ca in timp sa invete care este rostul lor si cum se folosesc corect.

Jucarii pentru baita

jucarii-baita

Articolecopii.ro (27 lei)

Jucariile pentru baita sunt accesorii obligatorii pentru apa atunci cand speli bebelusul.

Fie ca au forma de ratuste sau pestisori ori ca sunt alte animalute, micutul tau se distreaza cel mai mult cu ele si cu apa sau balonasele de sapun din cadita.

Este momentul din timpul baitei cel mai amuzant, deoarece are posibilitatea sa prinda ratuste care plutesc pe apa, sa le arunce, sa le bage la fund, sa pleasneasca apa pentru a vedea ce se intampla cu ele etc. Acestea sunt esentiale pentru ca bebe sa invete mai usor relatia dintre cauza si efect.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Jucarii bebelusi Jucarii baita bebelusi Joaca bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre