3 tipuri de papusi pentru bebelusi

/ / Modificat: 2013-03-08
3 tipuri de papusi pentru bebelusi

Papusile sunt jucariile preferate ale copiilor si au un rol important in viata lor. Sunt jucariile de care cei mici se ataseaza foarte mult si care ii ajuta sa isi dezvolte creativitatea si imaginatia. Descopera care sunt cele mai potrivite jucarii pentru micutii sub 1 anisor! Papusile, preferate in general de fetite, sunt potrivite pentru orice bebelus, care se afla inca la varsta descoperirilor.

In plus, papusile ajuta bebelusii sa isi exprime sentimentele si emotiile. Pentru bebelusii sub un an, cele mai potrivite papusi sunt acelea confectionate din materiale care confera o maxima siguranta la utilizare. Astfel, papusile din carpa, alte materiale textile si plastic moale sunt ideale pentru aceasta grupa de varsta.

Cele mai potrivite jucarii pentru bebelusi

Inca de la cea mai frageda varsta, copiii au nevoie de jucarii, care joaca un rol esential in dezvoltarea lor. Pentru bebelusi insa parintii trebuie sa aleaga jucarii speciale, din anumite materiale, care nu pun in pericol sanatatea micutilor.

Jucariile pentru bebelusi nu trebuie sa fie realizate din materiale toxice sau iritante, sau din piese mici, care pot fi inghitite. De asemenea, jucaria ideala pentru bebelusi trebuie sa fie potrivita varstei lor. Inainte de a achizitiona o jucarie, este important sa citesti cu atentie eticheta si sa descoperi pentru ce varsta este recomandata.

In plus, jucariile pentru bebelus trebuie sa fie usoare, astfel incat sa poata fi manevrate cu usurinta. Jucariile nu trebuie sa fie foarte mari, dar nici foarte mici, incat sa riste sa fie inghitite de catre cel mic. Ca regula generala, alege jucarii mai mari decat gurita copilasului.

De asemenea, in cazul papusilor din materiale textile, acestea nu trebuie sa aiba nasul, ochii sau gura din piese care se descompun si pe care bebelusul le poate inghiti.  

Cele mai potrivite papusi pentru bebelusi

Papusi din carpa moale

papusa-carpa-bebelusi

Bebelusii se ataseaza rapid de un anumit obiect si chiar medicii pediatri recomanda aceasta modalitate de afectiune deoarece ii ajuta in dezvoltarea armonioasa. Papusile pe care le oferi bebelusului trebuie sa fie realizate din carpe moi, care nu pun sanatatea in pericol.

Ai grija ca papusa din carpa sa nu aiba panglici, ochi de plastic, cozi lungi sau orice alte componente care pot fi smulse si inghitite. De asemenea, ai grija ca papusa sa nu fie foarte grea, pentru a elimina riscul eventualelor accidentari.

Papusi din materiale textile

papusa-textila-bebe

Pentru bebelusi sunt potrivite si alte papusi din materiale textile, care il ajuta astfel sa isi exprime emotiile. Papusile din materiale textile sunt usor de intretinut, putand fi spalate si la masina. Atunci cand alegi papusi din material textil, ai grija ca acestea sa fie din materiale naturale.

O buna alegere o reprezinta papusile umplute cu lana de oi si bumbac 100%. De asemenea, trebuie sa fii atent si la parul papusilor, care este recomandat sa fie din fibre naturale, precum lana, mohair sau alpaca.

Marele avantaj al acestor papusi este faptul sa pasteaza mirosul familiar al casei si locurilor cunoscute de copil. Astfel, papusile din materiale textile vor deveni rapid preferatele bebelusilor, care se vor simti in siguranta in preajma lor.

Ca si in cazul papusilor din carpa, trebuie sa ai grija sa nu fie accesorizate cu nasturi sau alte obiecte care pot fi smulse cu usurinta de copii si apoi inghitite.

Papusi din plastic

bebelus-papusa-plastic

Alte jucarii atractive pentru bebelusi sunt papusile din plastic moale. Cele tip bebelus sunt cele mai apreciate de copii. Chiar daca, la varste mici, nu disting foarte bine culorile si obiectele din jur, micutii vor fi atrasi de jucariile foarte colorate si zgomotoase. Astfel, pentru bebelusul tau, poti alege papusi din plastic cu hainute viu colorate, care sa ii atraga atentia.

De asemenea, aceste papusi pot face si zgomot. In comert se gasesc bebelusi din plastic care ganguresc si scot diverse sunete, de care cel mic se va simti imediat atras. Ai grija insa ca aceste papusi sa fie realizate dintr-un plastic moale, sa nu aiba accesorii care pot fi inghitite sau care il pot rani.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Papusi Bebelusi Jucarii Bebelus Papusa Papusa plastic

Articole recomandate

Citeste si despre