Sughitul bebelusului, tratamente naturiste si leacuri babesti

/ / Modificat: 2011-05-20
Sughitul bebelusului, tratamente naturiste si leacuri babesti

Sughitul bebelusilor este una dintre cele mai firesti reactii si nu este un motiv de ingrijorare pentru parinti. Adesea, acesta apare dupa ce bebelusul mananca, dar isi poate face simtita prezenta inca din burtica mamei. Poti aplica cateva leacuri babesti sau tratamente naturiste pentru a-l ajuta pe copil sa nu mai sughite.

Sughitul apare atunci cand diafragma (muschiul care ajuta la respiratie) se contracta fortat. Bebelusii sughita mai des si mai mult decat adultii, insa specialistii nu sunt foarte siguri care este cauza. Cel mai posibil e ca imaturitatea organelor interne sa stea la baza aparitiei lui.

Ajuta-l sa regurgiteze dupa fiecare masa

Se pare ca regurgitarea este cea mai eficienta metoda profilactica a sughitatului la bebelusi. Ei nu pot regurgita singuri, de aceea au nevoie sa fie tinuti pe umar si batuti usor pe spate pentru a elimina aerul inghitit odata cu lapticul.

Da-i copilului cateva inghitituri de apa!

Uneori, daca micutul ia cateva inghitituri de apa, vei observa cum sughitul inceteaza. Bautul apei - ca remediu contra sughitului - este unul dintre cele mai cunoscute leacuri.

"Ca sa nu mai sughite eu ii dadeam un pic de apa fiarta si racita, dar nu apa de la robinet, ci apa plata", spune Felicita, o mamica din Comunitatea Copilul.ro

Pune-i putin zahar pe limbuta!

Zaharul este un alt remediu naturist care ajuta la incetarea sugitului la bebelusi. Se pare ca daca pui doar putin zahar pe limbuta micutului, acesta are efect garantat. El nu actioneaza in direct asupra sughitului, dar se pare ca distrage atentia copilului de la acesta la gustul dulceag al zaharului si ajuta la incetarea contractarii necontrolate a diafragmei.

Da-i o picatura de lamaie in coltul guritei!

Nu este pe placul bebelusilor, ba chiar se stramba si scot limbuta, dar se pare ca este unul dintre clasicele tratamente naturiste. O confirma si mamicile din comunitatea Copilul.ro:

"Edi sughita extrem de mult si cand era in burtica, dar si dupa ce s-a nascut. Eu am apelat la metoda clasica, atunci cand nu ii trecea sughitul dupa 10 minute, ii dadeam o picatura de lamaie pe coltul gurii, se stramba, plescaia si ii trecea sughitul" - Gabitzza

"Picatura de lamaie e eficienta dar dupa un timp nu isi mai face efectul. E adevarat ca inceteaza sughitul imediat, doctorita mi-a spus sa nu ma ingrijorez si sa-l las ca ii trece de la sine, acum mai sughita doar din cand in cand. Atunci cand sunt mici copiii sughita des, nu stiu de ce, dar stiu sigur ca nu e un motiv de ingrijorare prea mare. Daca nu se opreste cu un pic de ceiut si consideri ca sughita prea mult, da-i o picatura de lamaie si inceteaza... exista riscul sa provoace aciditate... noi nu am avut probleme... dar stiu ca exista acest risc" - Tutui

"Si Ana sughite foarte mult. Cateodata o las pana ii trece, alta data asa de mult sughite si nu poate dormi, pentru ca o apuca imediat dupa papa si se enerveaza. Atunci ii dau o picatura - doua de lamaie si ii trece. Problema e ca ii place tare mult, o vad cum casca gurita ca si cum ar mai vrea" - Miha_Gabrian

Incearca sa il alaptezi atunci cand sughita sau sa ii dai biberonul!

Tot in ideea de a bea ceva, il poti pune pe bebe la san. Mamicile recomanda aceasta metoda si spun ca este eficienta: "Eu ii dau san cand sughite si i-a trecut de fiecare data", sustine Stan_Alina_D, membra a comunitatii Copilul.ro.

Daca folosesti biberonul, atunci asigura-te ca tetina este una potrivita pentru varsta copilului. Daca este prea mare, atunci aerul va patrunde si va provoca reactii in lant de sughitat.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sughitul la bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre