Scaunele transformabile - scaune de masa care cresc odata cu copilul tau

/ / Modificat: 2017-10-20
Scaunele transformabile - scaune de masa care cresc odata cu copilul tau

Scaunele de masa transformabile sunt scaune multifunctionale, extrem de apreciate de parinti. Pe masura ce bebelusul creste, scaunul de masa poate fi reglat atat din spatar, cat si din tavita de servire a mancarii. Mai mult, el poate fi tranformat intr-o masuta cu scaunel pentru diverse activitati recreative. Exista si modele 3 in 1, prevazute cu functie de balansoar.

De ce sa alegi un scaun multifunctional?

La ora actuala, pe piata exista o gama diversificata de scaune de masa pentru copii, cu design inovator, transformabile, sigure si realizate din materiale de buna calitate. Este adevarat ca scaunele de masa transformabile sunt mult mai scumpe decat cele clasice, insa ele vin cu avantajul ca pot fi folosite o perioada indelunga.

In functie de brandul ales, un scaun transformabil poate fi folosit pana la varsta de 5-6 ani.

Functiile unui scaun transformabil

Pentru parintii care isi doresc articole cat mai performante si care pot indeplini cat mai multe functii, scaunele transformabile reglabile reprezinta alegerea ideala. Majoritatea modelelor dispun de 3 pozitii diferite ale spatarului si 3 pozitii diferite ale tavitei.

Scaunele de masa multifunctionale sunt scaune inteligente, ideale pentru mesele zilnice, unde copiii vor gasi siguranta si confort. Ele devin de multe ori locul preferat al prichindeilor, deoarece le permite atat sa serveasca masa, cat si sa se distreze alaturi de parinti.

Scaunele transformabile sunt confectionate din materiale rezistente si vin la pachet cu bare de protectie in partea din fata, sezut comod si moale, precum si centuri de siguranta, astfel incat cel mic sa stea intr-o pozitie fixa.

Scaunele transformabile pot fi folosite in trei moduri:

- modul scaun pentru servit masa - este utilizat atunci cand bebelusul trece incepe diversificarea prin consumul de alimente solide. Aceasta functie de baza poate fi folosita pana cand copilul implineste varsta de 4 ani si cantareste cel mult 20 kg;

- modul masa si scaun pentru joaca - poate fi folosit de la varsta de 1 an si pana cand copilul depaseste varsta de 5 ani. Scaunul de masa se converteste intr-o masuta si un scaun adaptat inaltimii copilasului;

- modul balansoar - este o optiune pe care nu o gasesti la toate modele, dar poate fi extrem de utila, mai ales cand esti in concediu. Dupa ce bebelusul a mancat si s-a jucat alaturi de familie, poti sa-l legeni in scaun pentru a-l adormi. Aceasta functie iti permite sa petreci mai mult timp in afara dormitorului si sa te relaxezi in aer liber.

Ce criterii trebuie luate in calcul la achizitionarea unui scaun transformabil?

1. Siguranta

Siguranta este principalul criteriul pe care trebuie sa il iei in calcul la achizitionarea unui scaun transformabil. Asigura-te ca scaunul are:

- Centura de siguranta in 5 puncte, pentru protectia copilului;

- Spatar reglabil in 3 pozitii;

- Centuri ajustabile, cu catarama ce nu poate fi deschisa de catre copil;

- Colturi rotunjite, pentru a evita riscul de accidentare;

- Baza mare, pentru stabilitate marita;

- Opritor atasat de tavita, pentru a preintampina alunecarea accidentala a copilului.

2. Confortul

Scaunele transformabile sunt, in general, voluminoase, asa ca modelele din plastic s-ar putea sa te incante mai mult decat cele din lemn, deoarece sunt mult mai usoare si mai usor de manevrat. Inainte sa cumperi un scaun transformabil, testeaza daca se transforma usor din scaun de masa in masuta de joaca. Totodata, verifica daca scaunul are:

- Tavita dubla, usor de asamblat si spalat;

- Suport pentru picioare;

- Husa detasabila si lavabila.

3. Rezistenta

Avand in vedere ca vei utiliza zilnic scaunul, pentru o perioada de minimum 4 -5 ani, trebuie sa te asiguri ca este confectionat din materiale rezistente si ca respecta toate normele de calitate si siguranta. Informeaza-te despre firma producatoare si asigura-te ca este recunoscuta pentru calitatea produselor.

4. Versatilitatea

Cea mai buna investitie pe care o poti face pentru tine si copilul tau este sa achizitionezi un scaun de masa multifunctional si reglabil, in acelasi timp. Astfel, vei beneficia atat de avantajele unui scaun de masa care creste odata cu copilul, cat si de avantajele unui scaun de masa care se transforma foarte usor intr-un super centru interactiv pentru cel mic.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Alegere scaun masa bebelus

Articole recomandate

Citeste si despre