Momente jenante din cresterea copilului

/ / Modificat: 2011-02-16
Momente jenante din cresterea copilului

Momente jenante din cresterea copilului pe care mamicile nu le-ar mai recunoaste!

Sunt momente din cresterea si ingrijirea copilului pe care nicio mamica nu le-ar recunoaste. Cu siguranta ca si tu te-ai confruntat cu situatii in care iti venea sa intri in pamant de jena sau in care te-ai simtit ca nu esti potrivita pentru a fi parinte. Iata cateva dintre situatii in care te-ai putea recunoaste! Dar asta nu inseamna ca esti un parinte rau, ci dimpotriva ca esti un om care din cand in cand mai greseste si este depasit de situatie!

Ai mai sarit din cand in cand cate o baita, 2, poate 3... ?!

Pediatrul ti-a recomandat sa ii faci baita generala copilului o data la cateva zile. Insa nu de putine ori ti s-a intamplat sa treaca mai mult de cateva zile pana cand parul bebelusului a facut cunostinta cu apa, nu-i asa? Totusi, de dus a avut parte destul de des, iti spui in sinea ta!

L-ai lasat nesupravegheat (lasandu-l sa planga) mai mult decat trebuia

Din cand in cand este indicat sa il mai lasi pe cel mic sa planga pana se calmeaza, acesta fiind doar un mod de a-ti atrage atentia. Insa recunoaste ca uneori ti s-a intamplat sa fii prea preocupata de un mail, un telefon sau o alta activitate (poate nu prea stringenta) si sa il cam lasi nesupravegheat.

L-ai mintit tot timpul.. si de cele mai multe ori te-ai simtit prost

Iti place si esti adepta ideii de a fi complet cinstit cu micutul tau, insa uneori acest lucru nu este tocmai convenabil pentru tine. O data, de 2 ori, de 3 ori... pana cand ai ajuns sa il minti aproape zilnic. Copiii insa nu uita, asa ca daca ii promiti ceva, de exemplu ca mergeti la film daca mananca tot, cel mai probabil te va si intreba daca este suficient de maricel cand, cum si unde mergeti la film. Neplacuta situatie, nu?

Ai aratat nu de putine ori mai multa afectiune fratiorului mai mic

Dreptate, egalitate, fraternitate! Teoretic, este un dicton ce trebuie sa se aplice si in familia ta si mai ales in tratamentul copiilor tai. Insa desi multi parinti nu recunosc, intotdeauna copilul mai mic este favorizat si cel putin rasfatat mai mult decat fratiorul lui mai mare. "Dar ce vina am eu ca m-am nascut primul" pare sa se intrebe chipul copilului mai mare inundat de tristete de atatea ori. Nu-i asa ca te-ai simtit prost?

Ti s-a parut de multe ori plictisitor sa te joci cu el

Joaca este esentiala in dezvoltarea copilului si ai in minte mereu asta. De cele mai multe ori l-ai incurajat sa se joace mai mult singurel, nu? Suna intotdeauna mai bine asa decat sa stai vreo 4 ore sa joci Monopoly sau sa faceti impreuna Puzzle-ul ala de 500 de piese. Totusi, nu uita ca a te juca impreuna cu copilul tau reprezinta o cale de a consolida legatura dintre tine si copil, precum si o modalitate de a petrece timp de calitate impreuna cu el. Nu este suficient sa fii acolo doar ca prezenta fizica!

L-ai uitat blocat in masina de cateva ori si ti s-a intamplat sa il pierzi si prin parcare

Te simti foarte prost in legatura cu aceste intamplari si stii sigur ca daca te-ar auzi cineva ar crede despre tine tot ce e mai rau: ca esti un parinte iresponsabil, neglijent care nu merita sa aiba copii. Ei bine, nu o lua chiar atat de personal si dramatic. Se intampla si la case mai mari, important este sa stii cum sa faci fata si sa previi astfel de situatii imprevizibile din meseria de parinte.

Ai folosit TV-ul pe post de "bona" mai mult decat trebuia

Ai cam incalcat regulile indicate de specialisti in care copiii mici nu au voie mai mult de o ora maxim 2 ore pe zi la televizor. Ai avut treburi urgente si acesta era singurul mod de a-l calma, vei spune. Mereu iti spuneai "doar de data asta si gata". Insa pe de alta parte critici tot timpul prietenele mamici, putine la numar, care mai recunosc din cand in cand ca au gresit.

Ii dai sa manance mai multe alimente nepermise decat recunosti

Fast-food-ul este o atractie pentru copii pentru ca ii acapareaza cu atatea jucarii si desene frumoase. Asa ca l-ai dus de cateva ori, iar acum ai inceput sa profiti de el. O data pentru ca nu ai timp de cina, altadata pentru ca pare o optiune mai la-ndemana si uite-asa micutul tau mananca de cam multe ori pe saptamana alimente de acest tip. Insa tu nu ai recunoaste niciodata ca uneori te-a vizitat pur si simplu tanti "lenea" pentru a mai gati ceva si ca de aceea ai apelat la aceasta solutie practica, dar extrem de nociva.

Ti-ai dorit intotdeauna sa ai opusul sexului copilului tau

A iesit fetita, dar iti doreai baiatel sau viceversa? Oricat de mult iti iubesti copilul, realitatea este ca uneori nu te poti abtine sa nu il "invinovatesti" mai mult sau mai putin ca nu este copilul pe care ti l-ai dorit. Chiar daca aceste sentimente trec repede si esti fericita ca ai un copil puternic si sanatos, te simti uneori vinovata si jenata de ceea ce gandesti si de cum te porti din acest motiv cu el.

Intotdeauna ramane ultimul care este luat acasa de la gradinita/cresa

Niciodata nu reusesti sa ajungi la timp la gradi si mereu copilul tau este ultimul care ramane in gradinita. Te simti foarte prost fata de educatoare si de copil, dar intotdeauna ai cele mai bune scuze la tine.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Crestere copil Ingrijire copii Emotii parinti

Articole recomandate

Citeste si despre