Metoda Sultana sau cum stimulam bebelusul

/ / Modificat: 2012-01-10
Metoda Sultana sau cum stimulam bebelusul





 

Metoda Sultana este acum la indemana oricarui parinte. Georgeta Sultana, initiatoarea metodei Sultana de stimulare pentru nou-nascuti si a copii mici, a lansat cartea "Metoda Sultana. Ghid practic pentru parinti si cadre medicale insotit de DVD".

Programul ei face minuni pentru micutii cu probleme neuromotorii, iar pe bebelusii sanatosi ii ajuta sa-si dezvolte corpul intr-un mod frumos si sa creasca cat mai sanatosi.

Cartea incununeaza experienta de peste 15 ani in programe de stimulare psiho-motorie a nou-nascutului si copilului mic desfasurate de Georgeta Sultana – cadru medical specializat in neonatologie.

Lansarea cartii s-a bucurat de prezenta presedintelui Federatiei Franceze de Activitati Acvative, Claude Devatine, si a medicului pediatru Ana Culcer.

Scopul exercitiilor fizice pentru bebelusi, fie ca sunt facute in apa sau nu, este in primul rand acela de a preveni aparitia problemelor de sanatate in cazul copiilor prin sport, in general, si prin inot, in special, a declarat dr. Ana Culcer.

Este ideal ca introducerea copiilor in programul de exercitii sa se faca inca din primele zile de viata, dar activitatea acvatica poate incepe la orice varsta, binecunoscut fiind faptul ca sportul si miscarea fizica sunt benefice oricui, ne spune Georgeta Sultana.

Pentru ca un animator sa poata ajunge sa lucreze cu copiii, trebuie mai intai sa cunoasca corpul copilului si bineinteles psihicul. Psihomotricitatea este termenul care insumeaza si exprima cel mai bine modul de lucru cu copiii in cadrul activitatilor acvatice, subliniaza Claude Devatine. Copilul are nevoie de apa, aceasta este un prieten al copilului, care timp de 9 luni traieste in mediu lichid in burta mamei, iar un alt avantaj al apei este acela ca cel mic se poate deplasa in orice directie: sus-jos, stanga-dreapta, inainte-inapoi.

Programe speciale pentru copiii cu nevoi speciale

Programele desfasurate de Clubul Micii Campioni se adreseaza deopotriva copiilor sanatosi si copiilor cu probleme speciale, cum este cazul Sindromului Down sau al tetraparezei spastice. Pentru copiii cu Sindrom Down se desfasoara chiar in prezent un proiect numit "Toti copiii merita o sansa".

Pentru copiii cu nevoi speciale, clubul are in dezvoltare un nou departament dedicat exclusix lor, masura de dezvoltarea a acestui departament fiind luata ca urmare a rezultatelor exceptionale reusite de copiii cu sindrom Down care au urmat programele de recuperare.

Pretul unui abonament la Clubul Micii Campioni incepe de la 180 euro pe luna si continua pana la abonamentele anuale, cu discounturile aferente.


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre