Hainutele pentru copii de la CHICCO: Experienta si calitate certificata de OEKO-TEX

/ / Modificat: 2019-02-28
Hainutele pentru copii de la CHICCO: Experienta si calitate certificata de OEKO-TEX

Cei mici au fost intotdeauna in centrul atentiei colectiilor Chicco, unde se si regaseste cercetarea si experienta brandului prin rasfatarea si protejarea bebelusilor inca din prima zi. Hainutele pentru copii de la Chicco sunt moi si delicate pentru piele, dar foarte rezistente.

Seturile trusou Chicco, inclusiv caciulitele, bavetelele si plapumioarele, sunt certificate conform standardelor internationale OEKO-TEX, standarde ce confirma calitatea acestor articole, care sunt special create pentru pielea delicata a nou-nascutului.

chicco11

Toate articolele de imbracaminte pentru copii Chicco care poarta pe eticheta certificarea OEKO-TEX poseda urmatoarele caracteristici certificate:

- nu contin substante nocive: printr-o serie de metode clasice de testare si control, acestea prezinta garantia ca au fost analizate oferind siguranta ca nu contin substante daunatoare sanatatii umane - o reala sursa de valoare adaugata.

- toate componentele acestor hainute pentru copii sunt certificate (inclusiv nasturii, fermoarele, insertiile etc.)

- testele executate certifica siguranta ecologica in toate stadiile de productie: de la materia prima pana la transformarea acesteia in tesaturi si apoi in articole de imbracaminte.

chicco12

Testele si certificarile sunt efectuate exclusiv de catre organisme independente, iar validitatea certificarii poate fi verificata de catre oricine, in orice moment, utilizand numarul de pe eticheta articolului achizitionat. Aceasta reprezinta o garantie suplimentara pe care Chicco doreste sa o ofere tuturor clientilor, dovedind astfel inalta calitate a articolelor de imbracaminte.

chicco13

OEKO - TEX - Criterii de verificare

Din 1992, scopul fundamental al certificarii Oeko-Tex standard 100 este de a dezvolta o serie de criterii de verificare, valori limita si metodologii de testare stiintifica. Pe baza unei liste extinse si stricte a cerintelor, care include cateva sute de substante reglementate individual, certificarea OEKO-TEX® STANDARD 100 acopera:

  • Reglementari legale importante privind substantele cum ar fi: coloranti azoici, formaldehide, pentaclorofenoli, nichel-cadmiu etc.
  • Numeroase substante chimice periculoase pentru sanatate, chiar daca unele dintre acestea nu sunt inca reglementate prin lege.
  • Cerintele din anexa XVII si XIV din Regulamentul REACH European privind substantele chimice si lista ECHA a substantelor care prezinta motive de ingrijorare deosebita (ECHA Candidate List of Substances of Very High Concern - SVHC), in cazul in care acestea sunt relevante pentru textile, imbracaminte sau accesorii, in conformitate cu evaluarea efectuata de catre expertii OEKO-TEX®. Cerintele STANDARD 100 ale OEKO-TEX® sunt actualizate cat mai rapid si mai eficient posibil in urma discutiilor si evolutiilor considerate relevante.
  • Cerintele referitoare la plumb in conformitate cu US Consumer Product Safety Improvement Act – CPSIA.
  • Criteriile de verificare si valorile limita pentru diferite clase de substante care sunt de asemenea, semnificative in ceea ce priveste mediul, sunt mult mai stricte decat parametrii care se aplica atat la nivel national, cat si la nivel international.
jainute-copii-chicco

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Haine bebelus

Articole recomandate

Citeste si despre