Bebelusul tau iarna. Trucuri pentru anotimpul rece

/ / Modificat: 2014-11-20
Bebelusul tau iarna. Trucuri pentru anotimpul rece

Pe cat de placuta este iarna, pe atat de periculoasa se poate dovedi daca nu iei toate masurile pentru a-ti proteja bebelusul de frig si de vant.

Iata cateva lucruri legate de ingrijirea bebelusului de care e bine sa tii cont in anotimpul rece:

  • Dezbraca bebelusul de primul rand de haine atunci cand intri intr-o incapere sau cand urci in masina cu el pentru a preveni transpiratia.  Daca va transpira, atunci cand iesiti din nou afara o sa-l ia frigul.
  • Tot procesul de a-l imbraca pe bebe cu mai multe randuri de haine s-ar putea sa il nemultumeasca, asa ca pregateste-te sa-i distragi atentia cu o jucarie sau un alt lucru care il face fericit.
  • Nu uita sa aplici si o crema de protectie solara pe pielea bebelusului atunci cand iesi cu el din casa pentru o perioada mai lunga si in special daca mergi cu el la munte.
  • Bebelusul tau nu poate inca sa-ti vorbeasca si sa-ti spuna atunci cand nu se simte bine sau ceva ii displace.  De aceea, trebuie sa fii foarte atenta la comunicarea sa non-verbala si, mai ales, la temperatura corpului bebelusului tau.

bebelus_4

  • Ai grija sa petreci o perioada bine delimitata cu bebelusul afara.  Obrajorii imbujorati reprezinta o reactie normala, dar daca bebelusul incepe sa capete o culoare mai mult spre alb la fata si manute, e posibil sa ii fie frig si trebuie sa intri cu el la caldura.  Daca simptomele persista, bebelusul tau poate dezvolta degeraturi si, in acest caz, va trebui dus la medic imediat.
  • Micile bucurii fac marile diferente. Incearca sa privesti iarna din perspectiva bebelusului tau si sa ii oferi toate bucuriile pe care si le poate dori la varsta lui.
  • Exploreaza alaturi de el fiecare zona care poate deveni derdelus sau unde se poate da pe gheata sau cu sania.
  • <

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Ingrijire bebelus

Articole recomandate

Citeste si despre