Ai grija pe ce doarme micutul tau

/ / Modificat: 2012-11-05
Ai grija pe ce doarme micutul tau

Deoarece pielea copiilor este foarte sensibila, acorda atentie sporita lenjeriei si articolelor pe care le pui in patutul lui bebe. Calitatea unei lenjerii sau a altor articole pentru copii este determinata, in primul rand, de tesaturile utilizate.

Modele imprimate sau tesute

De preferat ar fi sa alegem lenjerii si accesorii cat mai simple si fara prea multe imprimeuri pentru patutul copilului. Daca totusi vrem sa avem o pata de culoare, ar fi bine sa optam pentru imprimeurile tesute. Cum ne dam seama daca sunt tesute? Foarte simplu - cusatura apare pe ambele parti ale produsului.

Daca paturica sau perna are un desen imprimat, trebuie sa avem mare grija ca acele culori sa fie naturale. In general, se folosesc o varietate de cerneluri si tehnici chimice de imprimare. Mai exista si varianta in care imaginea este lipita pe lenjerie. Ar fi bine sa evitam astfel de produse pentru ca ele pot zgaria pielea fina a copilului.

Cat de des schimbam lenjeria patutului?

Pentru ca bebelusul tau sa aiba o piele sanatoasa si sa nu se confrunte cu eventuale probleme respiratorii, schimba de cel putin doua ori pe saptamana lenjeria. De asemenea, ar fi bine sa optezi pentru o lenjerie din bumbac 100% organic, deoarece acesta se deterioreaza foarte greu, nu creeaza reactii alergice si nu favorizeaza inmultirea acarienilor, spre deosebire de tesaturile sintetice.

In plus, pernele si patura trebuie scuturate si aerisite zilnic pe geam pentru a indeparta macar o parte din microorganismele adunate. Salteaua de pat aduna si ea foarte mult praf si acarieni, motiv pentru care trebuie aspirata si pulverizata cu un spray special.

Alege salopetele si sacii de dormit

Daca este vorba de nou-nascuti, in patut nu trebuie sa existe perne, cearceafuri sau paturi grele. Motivul este simplu, trebuie evitat orice obiect care poate provoca asfixierea micutului.

Pentru un nou-nascut, cele mai indicate sunt salopetele sau sacii de dormit din bumbac ori lana. Iar daca doriti sa utilizati cearceaf sau paturica, copilul trebuie invelit pana la subtiori, iar paturica trebuie sa fie extrem de usoara.

Produsele bio sunt mai bune pentru bebe

In primul rand, textilele bio, spre deosebire de cele conventionale, nu contin pesticide, nu au la baza bumbac modificat genetic, nu contin pvc sau substante chimice. Apoi, daca optam pentru astfel de produse, protejam mediul.

Mai mult, produsele textile bio sunt asociate cu calitatea. Sunt moi precum casmirul si dau voie pielii sa respire, creand o senzatie foarte comfortabila copilului. Sunt in general mult mai absorbante si mai rezistente.

Recomandarea Napati

Magazinul online Napati are o noua gama de produse destinate ingrijirii celor mici. Disana este  lider pe piata produselor organice. Toate produsele Disana sunt fabricate din fibre naturale pure, bumbac organic, lana organica sau matase. Chiar si nasturii sau ata sunt produse naturale.

Paturica impermeabila pentru saltea Disana, 50X70 cm, este disponibila pe www.napati.ro la pretul de 72 de ron. Paturica de la Disana protejeaza salteaua de umezeala si totodata garanteaza un somn confortabil si sanatos pentru copil. Poate fi asezata pe pat sau in orice alt loc unde sta sau doarme copilul. Este din bumbac 100% organic impermeabil dublat. Are proprietati antibacteriene si antialergice, fiind in acelasi timp lavabila. Este extrem de rezinstenta la uzura putand fi spalata si la temperaturi de 90 grade Celsius.

Un alt produs recomandat pentru fetita ta este patura cu aplicatie fluturasi disponibila pe www.napati.ro la pretul de 126 ron. Intr-o culoare foarte atractiva si mai ales cu o aplicatie decorativa deosebit de draguta, aceasta patura din lana organica este incredibil de moale. Se poate asorta cu doua pernite cu aplicatie identica.

Sac de dormit disana

Pe acelasi site si din aceeasi gama gasiti si sacul de dormit din lana tricotata la pretul de  148 de ron. Acest sac de dormit Disana le confera nou-nascutilor acel sentiment de protectie din burtica mamei. Betelia inalta, elastica, din tricot, prinde bebelusul ca intr-o imbratisare, in timp ce sacul mare lasa spatiu pentru miscarile de voie ale picioruselor. Cel mai bun lucru la acest sac de dormit este insa cu certitudine chiar lana moale din care este tricotat, ce pastreaza si caldura in acelasi timp.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre