Produse pentru bebelusi, de care nu ai nevoie

/ / Modificat: 2012-03-28
Produse pentru bebelusi, de care nu ai nevoie

Sunt o multime de produse pentru bebelusi de care cu siguranta nu ai nevoie, dar pe care le cumperi totusi pentru ca par folositoare.

Unele "inventii" din ziua de azi chiar iti fac viata mai usoara (ex. servetele umede sau scutecele de unica folosinta) dar pe altele vei da banii si vei descoperi ca nu sunt deloc practice sau ca sunt greu de folosit sau ca ai fi putut economisi banii incercand metode "din batrani".

Pentru a nu avea aceste surprize cu unele produse de pe piata, iti oferim o lista de produse de care poti sa te lipsesti sau pe care poti sa le inlocuiesti cu obiecte/metode mult mai putin costisitoare.

Umidificator pentru camera bebelusului

Umidificatorul pentru camera bebelusului poate fi folositor, daca ti se pare ca aerul din camera este prea uscat, dar este scump (ajunge la cateva sute de lei, in functie de model).

Un castron/borcan/pahar cu apa pus pe calorifer are acelasi efect ca si umidificatorul.

Pernuta antisufocare

Pernuta antisufocare este inutila din simplul motiv ca bebelusii nici macar nu au nevoie de perna! Problema rezolvata.

Cantar pentru bebelusi

Tuturor mamicilor li se pare ca bebelusul lor nu ia in greutate, asa ca sunt tentate sa dea banii pe un cantar pentru bebelus, nutrind astfel obsesia cantaririi din 5 in 5 minute a copilului. Cert este ca prezenta unui cantar in casa este stresanta. Oricum vei merge la pediatru in fiecare luna si el va cantari bebelusul si iti va spune daca este ceva in neregula.

Scaunul inalt pentru bebelus

Exista in comert o gama foarte variata de scaune inalte pentru bebelusi. Adevarul este ca ele sunt foarte mari, ocupa mult spatiu si te vei plictisi curatand mancarea scapata de bebelus pe ele.

El il va forta pe bebelus sa stea la o inaltime ciudata la masa, mai ales daca luati masa in familie. Ele sunt si foarte scumpe si poti da chiar cateva sute de lei bune pe ele. Alege in schimb un scaun pentru bebelusi de o inaltime normala (este cam cu 20% mai ieftin), eventual pliabil. Va ocupa mai putin spatiu si se va murdari mai putin.

Pudra de talc

Pudra de talc era indispensabila acum cativa ani, cand mamele pudrau funduletul bebelusului pentru a nu se irita de la transpiratie, mizerie etc. Acum exista creme speciale pentru iritatiile funduletului bebelusului iar pudra de talc nu mai este recomandata de catre pediatri.

Servetele umede si incalzitorul pentru servetele umede

Servetele umede pentru stergerea dupa schimbarea scutecului pot fi foarte folositoare, mai ales pentru proaspetele mamici care nu mai au timp de aproape nimic. Daca ti se par prea scumpe sau ai o prejudecata impotriva folosirii lor ai doua solutii: sa stergeti funduletul bebelusului cu putina vata inmuiata in apa calduta in care ai dizolvat o lingurita de bicarbonat de sodiu sau cu vata inmuiata in ceai de musetel.

Pentru cele dintre voi care folosesc servetelele umede, probabil ca ati observat ca exista in comert acum si "incalzitoar pentru servetele umede" pe motiv ca servetelele sunt prea reci -  total neadevarat, servetelele vor fi la temperatura camerei si nu vei avea probleme cu ele.

Masa de infasat multifunctionala

Masa de infasat reprezinta o mare dezamagire pentru mamicile neexperimentate care isi dau seama dupa achizitonare ca este total nepractica. In primul rand ca nu o vei putea folosi decat in primele patru luni de viata a bebelusului, pentru ca apoi bebelusul se va mari si se va rostogoli foarte usor de pe ea, fiind total nesigura.

In afara de masa propriu zisa vei mai avea nevoie si de o mica salteluta si diferite paturici peste ea. Mai simplu si mai ieftin este sa cumperi o paturica de infasat (de tipul celor pentru calatorie) si sa-l schimbi pe bebelus pe patul tau sau in patutul lui.

Suport pentru cadita

Suportul pentru cadita este un alt obiect nepractic. Trebuie sa il montezi si demontezi de fiecare data in cada, unde bebelusul va sta intotdeauna pe spate, facand spalarea funduletului foarte dificila. Solutia ieftina si pactica este sa pui un prosopel impaturit sau un covoras antiderapant pe fundul caditei.

Imbracamintea "de firma" pentru bebelus

Poti fi foarte usor tentata sa cumperi tot felul de lucrusoare pentru bebelus din diferite magazine scumpe, dar trebuie sa intelegi ca bebelusilor nu le pasa de branduri sau trenduri, lor le pasa doar sa se simta confortabil in hainutele lor.

Plus ca ei cresc foarte repede in primul an si multe hainute s-ar putea sa ramana nefolosite.

Bebelusii se si murdaresc foarte repede cu mancare, saliva, voma etc si cand dai un milion pe o bluzita s-ar putea sa te cam doara inima cand vei vedea ca nu mai poate fi purtata.

Sterilizatorul (pentru biberoane, tetine etc)

Sterilizatorul pentru biberoane si alte obiecte ale bebelusului poate fi usor inlocuit cu metoda clasica a fierberii obiectelor cu putina solutie antibacteriana si scoaterea lor cu un clestisor si apoi punerea la uscat.

Incalzitor de biberoane

Un incalzitor de biberoane poate parea o idee foarte buna la inceput, dar poti economisi foarte usor banii daca folosesti o craticioara cu apa in care sa pui biberonul pentru a se incalzi pe foc.

Premergatorul

Premergatoarul nu il va ajuta pe bebelus sa invete sa mearga mai repede. De fapt, s-ar putea chiar sa intarzie dezvoltarea lui. Potrivit unui studiu, copiii care au folosit premergatorul au invatat mai greu sa mearga decat cei care nu l-au folosit.

De asemenea, bebelusul, cu noua mobilitate in miscare dobandita, va putea ajunge in locuri altadata inaccesibile: poate darama o cana de cafea fierbinte, se poate apropia prea tare de o sursa de foc (lumanare, aragaz etc), poate lua ceva otravitor de pe o masuta care baut ii poate crea probleme (parfum, apa de gura, alcool etc). Aici problema se poate rezolva foarte simplu: lasa-l pe bebelus sa invete sa mearga in ritmul lui!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Produse bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre