Pediatrul copilului, cum il alegi pe cel mai potrivit?

/ / Modificat: 2011-02-03
Pediatrul copilului, cum il alegi pe cel mai potrivit?

Alegerea pediatrului pentru copil va fi una dintre primele decizii pe care le vei lua cand vei deveni parinte. Si ca orice parinte bun, vrei ca sanatatea copilului sa se afle pe cele mai bune, indemanatice si pricepute maini din sistemul sanitar. Iata cateva criterii si lucruri pe care trebuie sa le stii si sa le aplici in alegerea lui!

Importanta si implicatia pediatrului in viata copilului!

Pediatrul va deveni principala sursa de informare, sprijin si suport medical pentru copilul tau cativa ani buni de la nasterea lui.

De aceea, este important sa gasesti o persoana in care sa ai incredere si in prezenta caruia atat tu, cat si copilul sa va simtiti confortabil.

De asemenea, trebuie sa iei in considerare si disponibilitatea lui de a raspunde la diverse griji si intrebari chiar si la 2 noaptea, daca este nevoie.

Trebuie sa urmaresti ca respectivul medic sa fie sociabil, iubitor, cald, primitor si dispus sa iti ofere atat sfaturi medicale legate de starea de sanatate, dar si sfaturi privind cresterea si ingrijirea copilului, trucuri privind disciplinarea lui etc.

Cum alegi pediatrul?

Poti umbla din spital in spital, poti cauta pe internet sau mai indicat, poti intreba printre rude, prieteni si alte cunsotinte care au luat cunostinta sau au experimentat situatia ori cunosc o astfel de persoana.

Daca familia are asigurare privata de sanatate poti verifica si investiga daca o poti folosi in acest scop si la care dintre spitale se incadreaza.

Fa-ti o lista de candidati si programeaza intalniri cu ei pentru a-ti da seama care este medicul "pereche" pentru tine si bebe. Inarmeaza-te cu o lista de intrebari si subiecte importante de discutie pentru tine si porneste la drunm in cautarea pediatrului potrivit.

Intrebari pe care sa le pui viitorului pediatru al copilului

  • Spuneti-mi cate ceva despre experienta dvs. cu copiii? De cand sunteti pediatru?;

  • Sunteti pediatru generalist, sau mai aveti si alte subspecializari?;

  • Care sunt parerile si principiile cu privire la cateva dintre urmatoarele probleme: alaptat, imunizare, somnul in pat cu parintii etc.?;

  • Care este pozitia dvs. cu privire la utilizarea antibioticelor la copii? Dar in cea a remediilor naturiste?;

  • Sunteti disponibil in caz de urgente medicale in weekenduri, seara tarziu, dimineata devreme?;

  • Sunteti disponibil pentru a oferi asistenta telefonica sau prin email la probleme care m-ar putea preocupa in ingrijirea copilului? Raspundeti rapid de obicei? Sunteti disponibil si in afara orelor de serviciu in acest scop?;

  • Veti fi singurul medic care se va ocupa de copil sau mai sunt si colegi care va pot lua locul? Sau asistente?;

  • Ce fel de teste se pot face la clinica dvs.? Cat de dotata si abilitata este pentru a face diverse analize si investigatii complexe? Si daca sunt unele care nu se fac si totusi copilul are nevoie, la ce masuri sau recomandari recurgeti? La care spitale sau clinici?;

  • Dvs. veti fi cel care va face vizitele la domiciliu sau o asistenta ori un alt doctor al clinicii?;

  • Care sunt sansele sa obtin o programare imediata in cazul in care copilul este bolnav sau am impresia ca ceva este in neregula cu el (nu neaparat o urgenta medicala)?.

Nu trebuie sa astepti raspunsuri perfecte la toate intrebarile. Insa trebuie sa analizezi si sa faci o balanta la sfarsitul interviurilor pentru a vedea de care dintre cei intervievati ai fost cel mai multumita.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Alegere pediatru copil Ingrijire copii Sanatate copii

Articole recomandate

Citeste si despre