Masajul pentru bebelusi, cazuri speciale

/ / Modificat: 2012-11-20
Masajul pentru bebelusi, cazuri speciale

"A fost odata un copil ce a pornit pe drumul vietii,

A pus ochii pe primul obiect intalnit,

Si in acel obiect s-a transformat."

Walt Whitman

Masajul bebelusilor nascuti prematur

 

Beneficiile masajului lui bebe pentru parintii care trec prin depresie postpartum

 

Masajul bebelusilor expusi la droguri

 

Masajul bebelusilor cu HIV

 

Masajul bebelusilor cu probleme dermatologice

 

Beneficiile masajului pentru copiii cu handicap

 

Importanta masajului pentru familiile cu copii adoptati

 

Parintii adolescenti ajutati de masajul bebelusilor lor

Dinamica interactiunilor parinte-copil reprezinta fundatia personalitatii copilului si a viitorului adult. Aceasta relatie este definitorie pentru modul in care el va socializa si se va raporta la mediul inconjurator. Masajul pentru bebelusi constituie o metoda usoara si naturala care sprijina parintii in aceasta noua "meserie", iar pe copii ii invata ce inseamna sa fii respectat si iubit.

Atingerea este vitala pentru dezvoltarea fizica si psihica a bebelusului precum si pentru formarea atasamentului dintre parinte si copil. Aceasta prima legatura este extrem de importanta, atat pentru familie cat si pentru societate, deoarece pe baza ei se vor forma toate celelalte relatii din viata copilului. Masajul pentru bebelusi ajuta familia in intarirea atasamentului dintre parinti si copii, si in dezvoltarea unor relatii bazate pe intelegere, respect reciproc si iubire.

Cele mai multe programe de masaj pentru bebelusi se adreseaza copiilor fara probleme de sanatate, insa masajul poate fi folosit, si este chiar indicat, si in cazuri mai speciale. Aici ne referim la copii cu probleme fizice sau psihice, expusi la droguri, cu HIV, nascuti prematur sau cu probleme dermatologice. Alte categorii de persoane care se pot bucura de beneficiile masajului sunt, de exemplu, parintii adolescenti, parintii care sufera de depresie, familiile monoparentale, parintii adoptivi.

Masajul pentru bebelusi inseamna mai mult decat aplicarea unei simple tehnici, el reprezinta construirea unei relatii, transmiterea unor valori, intarirea legaturilor de iubire si respect in cadrul familiei. Cu ajutorul lui, proaspetii parinti pot invata cum sa isi asculte bebelusul si cum sa desluseasca aceasta mica "enigma", indiferent de provocarile pe care le reprezinta.

Alte informatii utile despre masajul bebelusilor si al copiilor:

Beneficiile masajului pentru bebelusi

Ce uleiuri folosim pentru masajul bebelusilor

Totul despre masajul pentru bebelusi si copii

Mirela Dragota

Instructor de masaj pentru bebelusi

www.masajbebe.ro

http://www.facebook.com/masajbebe

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Masaj bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre