Bebelusii au culori preferate

/ / Modificat: 2017-04-28
Bebelusii au culori preferate

Bebelusii prefera culorile mai deschise in locul celor intunecare. Studiile au aratat ca cei mici, inca din jurul varstei de 4 luni, au preferinte pentru anumite culori.

bebe_jucarii_culori

Se pare ca ideea conform careia copiii nu disting culorile este doar un mit. Ei pot distinge culorile, dezvoltand si preferinte pentru unele dintre ele, ca noi toti, doar ca acest lucru se intampla nu imediat dupa nastere, ci la cateva luni.

Aratarea repetitiva a unei singure culori bebelusilor urmata de aratarea unei alte culori, i-a ajutat pe dezvoltatorii studiului sa ajunga la aceasta concluzie.

O alta metoda folosita a fost aceea de a arata celor mici doua culori in acelasi timp si de a urmari miscarile ochilor lor.

Instinctiv, ne uitam mai mult la culoarea care ne place mai mult – asa fac si bebelusii. Atentia lor a fost atrasa de culori precum albastru, rosu, violet sau portocaliu, fata de culorile inchise (maro).

Nici atunci cand culoarea maro le-a fost aratata laolata cu o alta culoare, aceasta nu le-a captat atentia.

Bebelusul tau ce culoare prefera?

In plus, specialistii au observat ca bebelusii pot face diferenta intre mai multe nuante ale aceleiasi culori.

De asemenea, specialistii au observat ca exista copii care au o singura preferinta in materie de culori si altii care prefera mai multe culori.

Daca parintii ar sti care este culoarea preferata a bebelusului lor, ar putea alege sa vopseasca camera bebelusului si sa  cumpere jucarii si haine in aceasta culoare.

Totusi, specialistii spun ca ideal ar fi ca cei mici sa aiba contact cu cat mai multe culori.

Un alt studiu, efectuat pe copii putin mai mari, a aratat ca cei mici invata sa numeasca mai intai culorile care le plac mai mult. Inca odata, culorile maro si gri sunt cele care raman la urma.

Desi ar parea logic ca un copil sa invete mai usor sa spuna “rosu” inainte de "galben", fiind un cuvant mai scurt si mai simplu, nici acest lucru nu se intampla intotdeauna.

Mai citeste si despre cromoterapie.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Preferinte culori copii Culoare preferata

Articole recomandate

Citeste si despre