Bagajul bebelusului pentru vacanta

/ / Modificat: 2014-06-03
Bagajul bebelusului pentru vacanta

Bagajul bebelusului pentru vacanta constituie o piatra de incercare pentru tinerii parinti, mai ales daca este vorba de primul concediu petrecut impreuna cu noul membru al familiei. Daca ai decis sa pleci cu bebelusul in concediu, trebuie sa stii ca nu-ti va ramane prea mult spatiu in bagaj pentru lucrurile tale. Spatiul ocupat de bebelus este invers proportional cu dimensiunile lui.

Lista cu lucruri absolut necesare

Pentru a fi sigura ca nu uiti nimic, fa o lista cu lucruri necesare, pe care o vei verifica inainte de plecare. Pe aceasta lista ar fi bine sa incluzi urmatoarele:

  • Hainute potrivite; fie ca alegi marea sau muntele, trebuie sa tii cont de atentionarile meterologice atunci cand alegi hainele si accesoriile copilului. Bebelusul are nevoie de body-uri de bumbac, bluzite cu maneca lunga si scurta, pantalonasi scurti si lungi, salopete, sosete, papucei. Nu uita de palarioara de soare sau sepcuta. Cel mic trebuie protejat de insolatie

  • Crema de protectie solara cu factor mai mare de 30. Pielea deosebit de fina a bebelusului se poate arde dupa numai 15 minute de expunere directa la soare. Nu risca!

  • Pampersii sunt foarte importanti. Ia cu tine suficienti, chiar daca speri ca vei gasi de cumparat acolo unde mergi. Poti avea surprize.

  • Patutul pliant (daca ai unul) poate fi de mare ajutor daca vrei ca tu si bebelusul sa dormiti linistiti.

  • O crema de protectie impotriva insectelor (Fenistil gel)

  • Cateva medicamente : gel pentru gingii, Panadol baby, vitamina C (in caz de raceli).

  • Servetele umede si uscate, lotiune de baie, sampon, sapun.

  • Olita, daca bebelusul o foloseste deja.

  • Biberoane, canita, ustensile pentru masa (castronel, lingurite) daca ai inceput deja diversificarea

  • Reductor pentru cada, daca bebelusul nu este obisnuit inca sa faca baie in cada mare. Nu uita sa dezinfectezi bine cada inainte sa-i faci baie lui bebe.

  • Jucariile preferate ale bebelusului. Mai ales daca drumul este lung, fara jucarii, cel mic se va plictisi si va plange.

  • Pliculete de ceai, cereale pe care le poti prepara cu lapte chiar in camera de hotel.

  • Suzeta, mai ales daca bebelusul tau nu se linisteste fara ea.

Unde, cand si cum mergem cu bebelusul in vacanta

Pentru a petrece o vacanta placuta impreuna cu bebelusul tau, trebuie sa-ti iei toate masurile de precautie. Alege cu grija destinatia si momentul (anotimpul) prielnic unei excursii cu copilul. Daca ai un bebelus cu varsta mai mica de 1 an este recomandabil sa eviti lunile foarte calduroase si foarte aglomerate. Poti fi nevoita sa astepti mai mult in trafic sau sa-i provoci celui mic insolatie.

Oricare ar fi destinatia aleasa, cea mai potrivita cazare pentru tine si copil este un apartament cu bucatarie, unde sa-i poti prepara la orice ora masa celui mic. Poti alege si varianta hotelului "all inclusive", insa va trebui sa te imprietenesti cu cei de la bucatarie, pentru a te asigura ca ii poti incalzi celui mic mancarea sau laptele (daca ii dai formula).

In ultima vreme, din ce in ce mai multi parinti aleg sa mearga impreuna cu bebelusii in calatorii. Poti sa-l transporti pe cel mic in avion, tren sau autocar fara probleme, atata timp cat ii iei propriul lui scaunel si toate celelalte lucruri necesare calatoriei. In cazul calatoriei cu avionul, nu uita sa te prezinti la aeroport cu destul timp inainte de imbarcare.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Bagajul bebelusului Bebe vacanta Produse bebelusi Bebelusi avion

Articole recomandate

Citeste si despre