Ajuta-l pe bebe sa suporte mai usor caldura de afara

/ / Modificat: 2016-08-01
Ajuta-l pe bebe sa suporte mai usor caldura de afara

Ajuta-l pe bebe sa suporte mai usor caldura de afara prin cateva trucuri simple. Temperatura ideala in camera bebelusului este de 16 si 20 de grade celsius.

Vara va fi insa mult mai cald decat atat si bebelusul tau s-ar putea simti sufocat de la caldura.

Nu folosi mai multa lenjerie de pat decat este nevoie.

Expertii recomanda ca pentru un bebelus care poarta scutec, vesta de corp si pijama, sa se pastreze doar un singur cearceaf pentru pat daca temperatura din camera este peste 24 de grade celsius. Incearca sa folosesti cearceafuri din bumbac pentru a absorbi transpiratia.

Daca este totusi foarte cald afara, bebelusul poate dormi doar in vestuta sau chiar numai in scutec.

Patutul este bine sa fie descoperit si sa permita o aerisire buna. Poti deschide ferestrele in cateva camere (nu si cea in care doarme copilul) pentru a aerisi casa.

Ventilatoarele sunt si ele folositoare (si mai sanatoase pentru bebelusi decat aparatele de aer conditionat) dar nu le indrepta direct spre el. Lasa-l sa mearga un timp in camera copilului inainte sa il culci acolo.

Poti sa atarni prosoape uzi pe scaune sau in dreptul ferestrelor pentru a racori incaperea (apa care se va evapora din ele va racori aerul).

In timpul zilei tine jaluzelele trase pentru a evita ca razele soarelui sa incalzeasca prea tare camera.

Nu uita sa fii cu ochii pe el daca adoarme in caruciorul acoperit. Acestea se pot incalzi destul de tare si bebelusul tau poate ramane fara aer.

Nu-l lasa niciodata pe bebelus adormit in scaunul din masina, pentru ca masinile se incalzesc foarte tare, chiar si cu geamul deschis.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Caldura bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre