7 semne ca NU ai un pediatru bun

/ / Modificat: 2012-01-10
7 semne ca NU ai un pediatru bun

Relatia buna si comunicarea deschisa a pediatrului cu copilul si cu tine sunt esentiale pentru sanatatea si siguranta celui mic. Binele copilului tau este mai presus de orice, iar daca medicul nu iti inspira incredere si se comporta neprofesionist, este cazul sa il schimbi. Iata cateva semne ca pediatrul tau nu este cel mai bun!

Este mereu indiferent si nepasator

Nu spune nimeni ca pediatrul trebuie sa devina cel mai bun prieten al copilului sau al tau, dar nici nu trebuie sa aiba o atitudine ostila fata de voi.

Cel mai adesea, medicii care-si aleg aceasta specializare adora copiii si manuiesc cu pricepere instrumentele si tehnicile potrivite pentru a se intelege cu micutii. Sunt apropiati de ei si incearca sa stabileasca o conexiune dincolo de barierele medicale pentru a-i determina sa fie receptivi si sa se simta mai confortabil in cabinetul medical.

Este important ca intre copil si medicul care are grija de el sa existe o relatie stransa si sa interactioneze bine de fiecare data cand se intalnesc. Toate acestea ajuta la asigurarea celei mai bune ingrijiri pentru copil.

Nu este deschis sugestiilor si nu are rabdare

Poate ca nu ai cunostinte medicale avansate sau avizate pentru a-i oferi lui sfaturi legate de felul in care trebuie sa ofere ingrijiri copilului, dar nici nu trebuie sa fie rigid si sa-ti taie orice replica inainte de a apuca sa spui ceva.

Un pediatru bun trebuie sa aiba rabdarea sa iti asculte de fiecare data parerile, sfaturile si ingrijorarile si sa iti spuna care sunt corecte si care nu, dar mai ales sa te indrume spre cele mai bune alegeri in ceea ce priveste ingrijirea, educarea si cresterea copilului.

Toti medicii duc lipsa de timp, iar majoritatea nu are mereu dispozitia necesara de a asculta plangerile mamelor, insa un medic profesionist este capabil sa treaca peste aceste impedimente, sa se detaseze de problemle personale si sa ofere cele mai bune servicii medicale pentru micutul tau.

alegere_pediatru_ingrijire_copii
Foto: blog.cleveland.com

Ii lipsesc cunostinte medicale esentiale

Fiecare medic trebuie sa se puna la curent cu aparitii si studii noi legate de domeniul in care activeaza. Pediatrul tau trebuie sa fie mereu pregatit sa iti raspunda la problemele actuale care afecteaza sanatatea copilului si care ridica semne de ingrijorare pentru orice parinte.

Daca observi ca nu este capabil, in mai multe randuri, sa te informeze cu privire la anumite curiozitati sau boli actuale la care sunt predispusi frecvent copiii, inseamna ca nu este suficient de pregatit si ca trebuie sa il schimbi.

Nu comunica eficient si nu stie sa explice clar

Un medic competent trebuie sa detina informatii medicale de specialitate, dar sa fie capabil sa le "traduca" pe intelesul tuturor. Pediatrul tau trebuie sa te ajute sa iti educi si ingrijesti copilul, sa iti descrie bolile de care sufera, sa iti interpreteze rezultatele testelor si sa iti ofere explicatiile de rigoare intr-un limbaj pe care sa il intelegi.

De asemenea, daca observi ca acesta nu este niciodata disponibil atunci cand il cauti, nu este deschis la a fi gasit si in afara orelor de program si nu iti raspunde la intrebari si curiozitati, inseamna ca aveti o comunicare defectuoasa si ca nu este suficient de implicat.

Are o reputatie proasta sau nu este cunoscut in tagma medicala

Nu trebuie sa iti inscrii copilul la cel mai ilustru si cautat pediatru din oras. Insa daca medicul tau nu este cunoscut de nimeni si mai auzi si plangeri legate de felul in care se implica in ingrijirea si asistenta copiilor bolnavi, trebuie sa te orientezi catre cineva cu adevarat dornic sa aiba grija de micutul tau.

Recomanda prea multe teste si analize pentru mai multa precautie

Doctorul care are grija de prichindelul tau trebuie sa fie sigur pe el si sa vada imediat daca sunt sau nu probleme.

In cazul in care acesta face un set de analize pentru o boala obisnuita si in urma rezultatelor mai cere inca un set de alte teste pentru mai multa siguranta, inseamna ca nu este sigur pe el si nu are experienta necesara pentru a-si da seama rapid de diagnostic.

Asta inseamna timp si bani irositi pentru un diagnostic care ar fi putut fi stabilit cu mai putin efort si cu experienta unui medic avizat.

Nu te respecta

In situatia in care te pune sa astepti pe la usi, desi ai programare, amana consulturile la nesfarsit, si se face disparut din oras de cate ori are ocazia, pediatrul tau nu iti respecta timpul si programul si trebuie sa iei masuri.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Alegere pediatru Ingrijire copii Sanatate copii

Articole recomandate

Citeste si despre