10 moduri de a fi un tata mai bun

/ / Modificat: 2017-09-21
10 moduri de a fi un tata mai bun

1. Respecta-o pe mama copilului tau

 Unul din cele mai bune lucruri pe care un tata ar putea sa-l faca pentru copilul sau este de a-i respecta mama. Daca esti casatorit, pastreaza casnicia solida si afectuoasa. Chiar daca nu esti casatorit, este tot vital sa o respecti pe mama copilului tau!

Daca tatal si mama copilului se respecta si ii arata si celui mic acest lucru, ii veti oferi stabilitate si liniste. Atunci cand copiii observa ca parintii lor se respecta, vor simti ca si acestia sunt respectati si acceptati in familie.

2. Petrece-ti timpul cu copilul tau

Felul in care tatal isi petrece timpul cu copilul sau, ii va spune acestuia ce simte parintele pentru el.

In cazul in care vei parea prea ocupat, atunci copilul se va simti neglijat, indiferent de ceea ce ii vei spune. Pretuindu-ti copiii si petrecand timpul cu ei, va insemna sa sacrifici foarte multe lucruri care inainte iti faceau placere, insa e vital sa renunti la toate acestea si garantat satisfactiile vor fi mult mai mari. Copiii cresc foarte repede si oportunitatile pierdute vor ramane pierdute.

3. Castiga-ti dreptul de a fi auzit

Se intampla mult prea des ca tatal sa comunice cu copilul doar atunci cand acesta a facut o prostie, de aceea majoritatea copiiilor se ascund cand isi aud mama spunand: "tatal tau doreste sa vorbeasca cu tine!". Incepe sa discuti cu copilul tau inca de cand este mic, astfel incat subiectele mai delicate sa poata fi intelese mai bine odata ce cresc. Rezerva-ti timp pentru a le asculta ideile si problemele.

4. Disciplina cu dragoste

Toti copiii au nevoie de indrumare si de disciplina, insa nu ca pedeapsa, ci doar pentru a stabili anumite limite rezonabile. Aminteste-le de consecintele actiunilor lor si incearca sa-i recompensezi in cazul unui comportament corespunzator. Taticii care sunt calmi si corecti in momentul in care vor sa-si disciplineze copiii isi demonstreaza astfel prin rabdare dragostea fata de copiii lor.

5. Secretul unui tata model

Taticii sunt un model pentru copiii lor, fie ca realizeaza sau nu. In cazul in care o fata isi petrece timpul cu tatal sau iubitor, atunci cand va creste , va sti ca are dreptul ca un baiat sa se poarte frumos si sa o respecte si ce anume sa caute intr-un sot. Tatii isi pot invata fiii ce e important in viata, invatandu-i ce inseamna onestitatea si responsabilitatea. "Toata lumea este o scena", iar tatal joaca un rol vital!

6. Secretul unui tata - profesor bun

Foarte multi tati au impresia ca altcineva trebuie sa le invete copilul! Gresit! Un tata care isi va invata copilul despre bine si rau si il va incuraja mereu, va observa faptul ca acesta va lua majoritatea decizilor corecte. Tatii care se implica folosesc exemple din viata de zi cu zi pentru a-si invata copiii primele lectii ale vietii.

7. Masa in familie

A imparti o masa, fie ea micul dejun, pranz sau cina, poate fi o parte foarte importanta si sanatoasa in viata familiei voastre. Chiar daca este o zi incarcata pentru voi, o masa in familie da posibilitatea copilului de a comunica, de a-si exprima dorintele si de a le impartasi. De asemenea, este un moment bun pentru tata de a asculta si a da un sfat si, cel mai important, este cel mai bun moment in care familia poate fi impreuna, in acelasi loc.

8. Citeste-i copilului tau

Intr-o lume in care televizorul domina viata copilului tau, este foarte important ca tatal sa-si faca timp pentru a-i citi copilului. Copiii invata mult mai repede si mai bine atunci cand citesc sau fac ei singuri anumite lucruri, de asemenea daca aud sau vad. Incepe prin a-i citi copilului inca de cand este mic, iar in momentul in care creste, incurajeaza-l sa citeasca singur. Dezvoltandu-i copilului dragostea pentru citit poti spune ca iei una din cele mai bune masuri de a-i asigura acestuia un viitor cat mai bun, deoarece ii va influenta atat viata personala, cat si pe cea profesionala.

9. Arata-i afectiunea

Copiii au nevoie de asigurarea ca sunt doriti, iubiti si acceptati de familia lor. Parintii, in special tatii, trebuie sa se simta comfortabil si sa-si doreasca sa-si imbratiseze copilul. Arata-ti afectiunea in fiecare zi, acesta fiind cea mai buna metoda de a-i arata copilului tau cat de mult tii la el.

10. Slujba de tata - o slujba cu norma intreaga

Chiar si dupa ce copiii au crescut si sunt pregatiti de a pleca de acasa, tot vor cauta in tata intelepciune si sfat. Fie ca este vorba de studii, un serviciu nou sau o nunta, tatii continua sa joace un rol important in viata copiiilor pe masura ce cresc.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Tata bun Tata crestere copil

Articole recomandate

Citeste si despre