Produse de ingrijire care afecteaza pielea bebelusului

/ / Modificat: 2011-10-27
Produse de ingrijire care afecteaza pielea bebelusului

Pielea bebelusului tau este foarte sensibila si poate fi afectata usor de alegerea unor produse cosmetice nepotrivite. Sanatatea pielii lui depinde de felul in care o ingrijesti. Alegerea unor produse gresite de ingrijire a pielii poate determina aparitia alergiilor, arsurilor, iritatiilor sau eczemelor care pot duce la probleme pe termen lung.

Produse care afecteaza pielea bebelusului

Sapunurile si produsele antibacteriene


Nu spala niciodata pielea copilului cu sapunuri obisnuite, dedicate adultilor. Ele sunt prea aspre cu aceasta si o pot usca foarte tare. Este indicat sa optezi pentru produse create special pentru textura delicata a pielii lui. Chiar daca nu fac la fel de multa spuma ca cele normale, ele sunt mult mai blande cu ea si o curata corespunzator.

Produsele antibacteriene sunt extrem de folosite de parinti pentru indepartarea germenilor de care suntem invadati la tot pasul. Trebuie sa stii ca acestea nu sunt tocmai prietenoase cu pielea bebelusului tau si au tendinta de a o usca foarte repede. Specialistii avertizeaza ca folosirea excesiva a produselor antibacteriene determina in timp rezistenta germenilor la acestea, ei devenind din ce in ce mai greu de distrus.

Oricat de jucausa si amuzanta ar fi spuma de baie pentru bebelus, nu este tocmai indicata in igiena lui zilnica. La fel ca sapunurile sau produsele antibacteriene, acest produs are tendinta de a usca pielea si de a o predispune mai usor la iritatii.

Produsele pentru ingrijirea pielii funduletului copilului


Probabil ca ai un arsenal intreg de produse pregatite pentru a le aplica pe pielea funduletului bebelusului la fiecare schimbare a scutecelului. Unguente, servetele umede si creme pentru hidratare si protectie, toate sunt pregatite si fac parte din ritualul de ingrijire a funduletului.

Totusi, medicii nu recomanda folosirea in exces a acestora pentru ca sensibilizeaza pielea si favorizeaza aparitia mai usoara a iritatiilor.

Evita servetelele umede antibacteriene care contin parfumuri sintetice si arome pentru a curata pielea funduletului bebelusului. Le poti inlocui cu cele fara substante toxice sau cu un simplu prosop moale din bumbac usor umezit cu apa calduta. Apoi, aplica o crema sau unguent pe baza de petrol sau zinc pentru ca ajuta la protejarea de iritatiile frecvente provocate de scutec.

Cel mai bine este ca in primele 3 luni de viata sa eviti complet servetelele umede ritualul de ingrijire a funduletului copilului si sa te bazezi doar pe prosopele umede.

Daca obisnuiesti sa folosesti pudra pentru a mentine pielea uscata, ai grija sa o tii departe de nasucul si gurita bebelusului. Inhalarea pudrei de talc sau de amidon de porumb poate afecta sanatatea plamanilor micutului.

Daca apare iritatia de la scutec este indicat sa schimbi mai des scutecelul, cam la 3-4 ore, si neaparat dupa fiecare scaun.

Lotiunile de corp si de protectie solara


Exista o multime de creme sau lotiuni create special pentru pielea fragila a bebelusului tau. Chiar daca vin intr-o multime de variante si modele, medicii te sfatuiesc sa eviti lotiunile si sa optezi pentru creme, unguente sau lapte emolient care hidrateaza pielea.

Este foarte important sa eviti produsele care contin alcool si care au ingrediente toxice. Alege intotdeauna produse hidratante, pentru a evita efectul de uscare a pielii.

Foto: talkskincare.com

Cremele de protectie solara trebuie folosite tot timpul anului, nu numai vara, in ingrijirea micutului tau, in special in zonele expuse luminei zilei. Razele ultraviolete afecteaza pielea chiar si in absenta soarelui si reusesc sa patrunda si prin hainute. Cea mai practica si eficienta metoda este sa alegi o crema de corp pentru bebe care sa aiba si factor de protectie.

Copiii sub 6 luni nu au nevoie de produse de protectie solara, dar trebuie tinuti de razele nocive ale soarelui. Poti folosi in acest scop hainute cu efect protector.

Lotiunile cu factor de protectie 15 si cu spectru larg de actiune sunt cele mai indicate pentru protejarea bebelusului de efectele nocive ale razelor soarelui.

Reguli esentiale pentru alegerea produselor de ingrijire a pielii bebelusului

  • opteaza pentru produse fara parfumuri sau arome sintetice;
  • foloseste detergenti hipoalergenici si evita balsamurile pentru rufe;
  • evita sampoanele cu SLS (sodium lauryl sulfate) pentru ca au tendinta de a arde ochii bebelusului etc.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Ingrijire piele bebelus Piele bebelus

Articole recomandate

Citeste si despre