Pielea uscata la bebelusi

/ / Modificat: 2013-03-11
Pielea uscata la bebelusi

Recomandat de Milupa

Copiii si bebelusii pot avea pielea la fel de uscata ca adultii. De fapt, deoarece pielea tanara este mai delicata, este mult mai posibil sa devina uscata.

In anotimpul rece, aerul tare si uscat de afara si incalzirea din casa pot face ca pielea sa se  usuce din cauza lipsei de umezeala naturala.



In timpul verii, factorii care favorizeaza uscarea pielii sunt soarele, aerul conditionat, apa sarata, mai ales daca bebelusul tau este predispus la piele uscata.

Ce este de facut?

Tine-l mai putin in cada



Baia usuca pielea unui copil deoarece odata cu murdaria inlatura uleiul natural al pielii. Dar atat timp cat iei cateva masuri de precautie, baile, chiar si zilnice, n-ar trebui sa fie o problema.


In loc de o baie de 30 de minute, poti sa il imbaiezi doar 10 minute. Foloseste apa calda – nu fierbinte – si aplica doar putin sapun sau lotiune de spalare.

Specialistii sugereaza folosirea unui sapun fara miros care este mult mai delicat decat sapunul obisnuit.

Lasa bebelusul sa se joace in cada inainte sa il speli, ca sa nu stea in apa cu sapun. Este bine sa nu utilizezi spuma de baie cand il speli – sau cel putin sa limitezi folosirea acesteia la ocazii speciale.

Dupa baita, foloseste un prosop moale pentru a absorbi apa de pe piele bebelusului tau, apoi aplica imediat o crema hidratanta. Daca o aplici la cateva minute dupa baie, aceasta va pastra apa inca prezenta in pielea sa.

In ceea ce priveste cremele, exista o regula foarte importanta si anume cu cat este mai groasa, mai consistenta, cu atat mai bine.

Ingrijirea pielii bebelusului

Nu lasa sarea sau clorul sa se usuce pe pielea lui


Clorul si apa sarata pot usca pielea foarte mult. Dupa ce inotati impreuna in piscina sau in mare, clateste-l cu apa dulce si apoi aplica o crema hidratanta in timp ce pielea lui este inca umeda.

Pastreaza copilul hidratat


Pielii uscate ii lipseste apa. Ofera-i bebelusului tau multe lichide care sa inlocuiasca umezeala ce se evapora din pielea lui.

Tine minte ca nu este de ajuns sa bea multe lichide daca nu ii hidratezi si pielea cu crema.

Foloseste un aparat de umidificare a aerului


Daca aerul din casa ta este uscat, foloseste un astfel de aparat in camera copilului. Il va ajuta atat pentru a pastra pielea hidratata, cat si pentru a face aerul mai usor respirabil.

Protejeaza-i pielea in functie de anotimp


Asigura-te ca bebelusul tau poarta manusi cand vremea este rece in asa fel incat pielea mainilor sale sa nu se usuce sau sa se crape de la frig si vant. In timpul verii, protejeaza-l de razele soarelui cu hainute potrivite, palarioara si crema de protectie solara.

Ar putea fi pielea uscata un semn de boala?

Daca bebelusul tau are pete rosii care il mananca, este posibil sa aiba o eczema cunoscuta si ca dermatita atopica. Uneori, chiar si eczema ii va trece daca ii dai regulat cu crema hidratanta, asa ca nu este nevoie sa mergi imediat la medic decat in cazul in care petele nu trec dupa cateva zile sau daca bebelusul tau da semne ca il mananca pielea.

In cazuri rare, pielea uscata poate indica o boala genetica care usuca pielea si ii da un aspect de solzi, ocazional pielea se si inroseste. Aceste simptome sunt insotite si de o ingrosare a palmelor si a labei picioarului.

Daca medicul tau banuieste ca bebelusul poate avea aceasta boala, probabil te va indruma catre un dermatolog care sa iti recomande un tratament de specialitate.

Ar trebui sa vorbesc cu medicul?

La urmatoarea vizita la medic, cere-i cateva sfaturi pentru a combate aceasta problema. Stabileste o programare daca tu consideri ca bebelusul are simptome care indica o eczema sau o boala genetica.

De asemenea, mergi la medic daca starea pielii copilului nu se imbunatateste cu tratament acasa sau daca observi vreun semn de infectie, cum ar fi scurgerea unui lichid galben sau umflaturi in jurul crapaturilor.
 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Piele bebelus Milupa

Articole recomandate

Citeste si despre