Crema de corp pentru bebelusi

/ / Modificat: 2013-04-12
Crema de corp pentru bebelusi

Pielea bebelusului este diferita fata de pielea unei persoane adulte. Este un organ imatur, care are nevoie de doi-trei ani pana se maturizeaza. De aceea crema de corp pe care o alegi pentru cel mic trebuie sa respecte anumite caracteristici. Iata regulile esentiale de care ar fi bine sa tii cont atunci cand alegi crema pentru bebelusul tau!

Pielea bebelusului este predispusa la infectii si iritatii

Pielea bebelusului este de trei ori mai subtire decat a adultilor, prin urmare produsul care trece prin pielea lui va avea o concentratie de trei ori mai puternica in corpul bebelusului, decat in cel al unei persoane adulte. Din acest motiv, crema aleasa nu trebuie sa contina niciun fel de chimicale, intrucat riscul infectiilor este mult mai mare.

Pielea bebelusului este delicata, de aceea este bine ca produsele de ingrijire alese pentru el sa fie non-iritante si hipoalergenice. Crema de cop pe care o folosesti pentru ingrijirea pielii copilului trebuie sa aiba o textura lejera.

Tipuri de creme de corp potrivite pentru pielea bebelusului

Pentru a hidrata pielea bebelusului tau, este important sa alegi produse special create pentru el si sa nu folosesti alte creme, intrucat vei risca sa iriti pielea micutului. Iata cateva tipuri de creme de corp care ar putea fi potrivite pentru bebelusul tau.  

Crema de corp cu ulei de masline

Uleiul de masline imbogatit cu vitamina E asigura sanatatea si stralucirea pielii bebelusului tau. Uleiul de masline nu doar asigura sanatatea pielii, ci o si hidrateaza si o face catifelata. Este indicat sa folosesti crema de corp cu ulei de masline dupa fiecare baita.  

Crema de corp cu ulei de migdale

Uleiul de migdale, in combinatie cu oxidul de zinc, ajuta organismul sa lupte impotriva infectiilor si videca iritatiile. Daca bebelusul are pielea iritata, aplica aceasta crema de corp cu ulei de migdale care va usca iritatiile si va vindeca pielea bebelusului.  

Crema de corp cu aloe

Aloe este o planta care are efect antiinflamator asupra iritatiilor bebelusului, calmand si relaxand pielea sensibila. Crema de corp cu aloe patrunde adanc in straturile epidermice, motiv pentru care pielea este hranita si hidratata o perioada indelungata de timp.

Crema de corp cu proteine din lapte

Proteinele din lapte confera pielii o ingrijire intensiva si asigura protectie pe timpul oricarei vremi. Este bine sa masezi pielea bebelusului cu crema de corp cu proteine din lapte dupa fiecare baita.

Crema de corp cu ulei de portocale

Uleiul de portocale calmeaza pielea bebelusului tau. Crema de corp are proprietati antibacteriene si antiinflamatorii. De asemenea, aceasta crema calmeaza rapid zonele iritate de pe corpul bebelusului tau, precum si zonele inflamate.

Crema de corp cu vitaminele A si E

Vitaminele A si E reprezinta cei mai importanti antioxidanti pentru pielea bebelusului tau si au efect protector impotriva radicalilor liberi. Crema de corp care contine aceste doua vitamine ajuta la pastrarea pielii micutului hidratata si elastica. Aceasta crema de corp este ideala mai ales pe timpul verii, cand bebelusul ar putea fi mai expus la radiatiile solare decat in celelalte perioade ale anului. Vitamina A ajuta la regenerarea celulelor pielii si o pastreaza sanatoasa si catifelata.

Tu ce crema de corp folosesti pentru a hidrata pielea bebelusului tau? Spune-ne parerile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Hidratare piele bebelusi Piele bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre