Ce inseamna pata albastra pe care copiii o au pe spate si fese?

/ / Modificat: 2018-12-20
Ce inseamna pata albastra pe care copiii o au pe spate si fese?

Copilul are o pata albastra pe spate sau fese si nu intelegi de ce? Expertii explica ce inseamna asta.

Potrivit unui pediatru renumit, aceasta pata este cunoscută sub numele de "mongola", si a fost botezata cu acest nume deoarece este mai frecventa la copiii mongoli.

Trebuie sa stii ca aceasta pata apare si in alte zone ale corpului, cum ar fi umeri, picioare si coapse. Marimea variaza intre 4 si 12 centimetri. In cele mai multe cazuri, 90% dintre copiii care o au provin dintr-o rasa orientala, africana sau indiana. La europeni apare doar de la 1 la 5%.

De ce apare?

Este o acumulare de melanocite, adica celulele care dau culoare pielii si care o protejeaza de razele ultraviolete situate in derma, care probabil au fost oprite in migrarea creastei neurale pe piele in timpul vietii embrionare.

Una dintre cele mai populare credinte din cultura orientala spune ca acea pata este sufletul care nu voia sa se reincarneze in copil si, de aceea, spiritele superioare l-au lasat sa-l impinga pe Pamant.

Cum dispare?

Nu este necesar sa-ti faci griji, pentru ca dispare singura. Multe femei cred ca pata apare la nastere, dar este gresit. Aceasta va disparea atunci cand copilul va ajunge la varsta de 2 ani sau poate dura pana la 10 ani.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Pete pe piele

Articole recomandate

Citeste si despre