5 sfaturi pentru ingrijirea corecta a pielii bebelusului

/ / Modificat: 2017-04-19
5 sfaturi pentru ingrijirea corecta a pielii bebelusului

Sensibila si delicata, pielea bebelusului este foarte diferita de cea a adultilor, fiind cu 20-30% mai subtire si mult mai predispusa la iritatii, deshidratare si eruptii, din cauza lipsei barierei naturale de protectie. Astfel, pentru a pastra sanatatea epidermei, cei mici au nevoie de cea mai buna ingrijire posibila.

Descopera in continuare cateva sfaturi pentru a pastra pielea bebelusului moale si catifelata:

1. Schimba des scutecul bebelusului

Cele mai multe dermatite de scutec apar atunci cand cei mici nu sunt schimbati la timp. Asigura-te ca pielea micutului este mereu uscata, iar dupa schimbarea scutecului aplica un unguent cu oxid de zinc, o substanta activa ce calmeaza si protejeaza aceasta zona.

2. Evita baile dese sau fierbinti

Spalarea frecventa a bebelusului - de mai mult de trei ori pe saptamana, in timpul primului an de viata - indeparteaza uleiurile naturale care protejeaza pielea, lasand-o vulnerabila si uscata. De asemenea, este important ca temperatura apei sa nu fie ridicata, pentru a nu afecta pielea.

3. Imbraca bebelusul in haine din materiale naturale

Lana sau materialele sintetice sunt responsabile adeseori de aparitia iritatiilor. O alternativa mult mai potrivita o reprezinta bumbacul, un material ce lasa pielea sa respire.

4. Spala hainutele noi inainte de folosire

Toate hainele trebuie sa fie spalate inainte de a intra in contact cu pielea bebelusului, in mod ideal cu un detergent pentru piele sensibila.

5. Alege produse delicate de ingrijire, bogate in extracte naturale

Pentru a proteja pielea bebelusului, foloseste produse special formulate pentru acesta. Produsele trebuie sa fie hipoalergenice si realizate sub supravegherea specialistilor, asa cum sunt cele oferite de Sanosan Baby.

Avand trei game potrivite pentru ingrijirea pielii celor mici – curatare, ingrijire si schimbarea scutecului – Sanosan Baby NU foloseste parabeni, siliconi sau ulei de parafina in produsele sale. Formulele sunt sigure si delicate, avand in compozitie ingrediente naturale, precum ulei de masline organic, extracte vegetale si proteine hidrolizate din lapte, cu importante proprietati anti-iritante si de protectie, ce accentueaza hidratarea si elasticitatea pielii.

Produsele Sanosan Baby pot fi cumparate de pe www.farmaciatei.ro si www.bebetei.ro.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Ingrijirea pielii bebelusului Piele bebelus Piele sensibila bebelus

Articole recomandate

Citeste si despre