Am inceput diversificarea. Ce ii prepar bebelusului?

/ / Modificat: 2014-04-15
Am inceput diversificarea. Ce ii prepar bebelusului?

Micutul tau face primii pasi in marea aventura a gusturilor? Descopera texturi noi si tocmai ce invata sa mestece sau sa bea ca un adult? In primii cinci anisori de viata, copilul tau va creste mai repede decat in orice alta etapa din viata. De aceea, este important sa ii oferi toti nutrientii de care are nevoie pentru a creste si a se dezvolta sanatos.

 

Specialistii recomanda pregatirea a trei mese pe zi (mic dejun, pranz si cina) pentru puiul tau, precum si a catorva gustari nutritive mici intre mesele principale. Mesele micutului ar trebui sa contina preparate din toate grupele principale de alimente.

  • Fructe si legume, de preferat 5 portii pe zi. Pentru ca la inceput nu va fi extrem de atras de legumele puse in farfurie, incepe cu portii mici pe care sa le maresti odata cu cresterea in varsta a copilului;
  • Lactatele, esentiale pentru cresterea sanatoasa a oaselor si dintisorilor puiului tau, ar trebui sa se regaseasca de 3 ori pe zi in mesele sale;
  • Carne, peste, oua, nuci, leguminoase. Copii care consuma carne au nevoie de aproximativ doua portii pe zi, pe cand cei vegetarieni au nevoie de 2-3 portii de leguminoase. Poti incerca sa incluzi in alimentatie si peste de doua ori pe saptamana, din care o portie ar trebui sa fie un peste bogat in uleiuri precum somonul;
  • La mesele principale, poti include si alimente precum orezul, pastele si cartofii.

Mancarurile solide pot fi introduse in alimentatia bebelusului in jurul  varstei de sase luni, fara a se renunta la alaptare. Dupa varsta de noua luni, micutul tau cu siguranta a deprins noi gusturi si are deja mancaruri favorite. Incurajeaza-l sa incerce mancaruri noi si pune-i in farfurie alimente in culori diverse. Pe langa faptul ca vor fi mai atragatoare pentru cel mic, ii vei oferi si o varietate de nutrienti.

Masa poate deveni momentul favorit al puiului tau cu setul de hranire Philips AVENT SCF716, potrivit pentru copii cu varsta de peste 6 luni. Cel mic nu va mai varsa atat de usor mancarica din fata lui intrucat farfuria divizata si castroanele din set au o baza anti-alunecare. Nu va mai dura mult pana sa inceapa sa se hraneasca singur.

advertorial_set de hranire Philips AVENT SCF716

Copilul tau va putea tine cu usurinta lingura si furculita cu manere ergonomice, create special pentru manutele lui mici. In plus, va putea sa ia alimentele din farfurie fara sa se chinuie sau sa le scape pe jos datorita tacamurilor adanci. Iepurasul, oita si pisicuta desenate pe fiecare element al setului Philips AVENT SCF716 vor fi prietenii micutului tau in timpul mesei si il vor incuraja sa invete numerele si culorile.

Dupa ce ati inceput diversificarea, ia-ti in bucatarie un ajutor de nadejde astfel incat sa ii pregatesti prichindelului tau cele mai delicioase piureuri, repede si usor. Cu aparatul de gatit cu aburi si blender Philips AVENT SCF870, pregatesti la aburi, intorci recipientul, mixezi si masa copilului tau este gata!

advertorial_steamer si blender Philips SCF870

Astfel, poti pregati mereu rapid si extrem de usor hrana sanatoasa pentru bebelusul tau. Poti pregati fructe, legume, peste sau carne la aburi. Nu este nevoie sa transferi alimentele dintr-un recipient in altul, ci este de ajuns sa intorci vasul pentru a le amesteca.

Dupa ce ati inceput diversificarea, poti sa incepi sa il inveti pe cel mic sa bea apa din canuta. Philips AVENT a creat o serie de canute care sa ajute bebelusul sa treaca extrem de usor de la alaptare sau biberon la bautul din cana, in functie de stadiul de dezvoltare. Bebelusul tau va fi cu siguranta atras de design-ul colorat al acestor canute si de figurinele desenate pe ele.

advertorial_SCF760_02

Potrivite pentru varsta de peste 6 luni, canutele cu tetina de formare Philips AVENT au o gura moale si flexibila de scurgere astfel incat micutul sa soarba cu usurinta lichidele din ele. Dupa un anisor, prichindelul poate incerca si cana Philips AVENT cu pai moale, din silicon, sau canuta "Sunt mare" cu supapa activata de buze astfel incat bebe sa poata bea de pe toata marginea.

Cum este sau cum a fost pentru puiul tau etapa de diversificare? Care este mancarica lui preferata?

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre