Alimentarea naturala si diversificarea la sugar

/ / Modificat: 2010-07-06
Alimentarea naturala si diversificarea la sugar
Intrebare:

- Avem un bebe are 3 luni si 3 saptamani, greutate 5600g, nascut la 36 saptamani cu o greutate 2200g, externat cu 2000g. Este alimentat natural, la cerere, nu vrea ceai deloc, nu are nici o problema medicala. Cateodata este mai nemultumit, nu imi dau seama daca de la lapte sau din alte motive. Sa ii suplimentez alimentatia cu lapte formula? Cand ar fi perioada optima pentru diversificare?

Raspuns:





 

Conform ultimelor recomandari ale specialistilor, sugarul alimentat exclusiv natural, la cerere, isi asigura necesarul de lichide si de nutrienti numai din laptele matern.

Nu este nevoie de ceai iar daca mama are suficient lapte, sugarul este multumit dupa supt si creste bine in greutate nu este nici un motiv sa-i fie suplimentata alimentatia cu o formula de lapte.

In privinta momentului diversificarii, la copii alimentatii exclusiv la san, sanatosi, care cresc bine in greutate, momentul diversificarii se poate amana pana la 5-6 luni, spre deosebire de cei alimentati artificial (cu formule de lapte) la care se recomanda o diversificare mai precoce, de la 4-4 1/2 luni.



Asadar, in acest caz, sugarul fiind alimentat exclusiv la san si avand o crestere in greutate corespunzatoare, nu este recomandat sa-i suplimentati alimentatia cu formula atat timp cat nu exista semne ca nu suge suficient (daca la sfarsitul suptului, cand sanii sau golit sugarul este nemultumit, si da semne ca ar mai dori sa suga sau este agitat si plange, atunci va puteti gandi ca laptele matern nu-i este suficient).


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre