Accesorii utile pentru diversificarea alimentatiei la bebelusi

/ / Modificat: 2012-03-07
Accesorii utile pentru diversificarea alimentatiei la bebelusi

In diversificarea alimentatiei nu sunt importante doar alimentele pe care le consuma bebelusul. Felul in care sunt preparate, instrumentele de gatit, tacamurile pentru bebelus, bavetica, scaunul de masa si alte produse speciale sunt esentiale pentru ca introducerea alimentelor solide sa fie un succes, inca de la primele incercari!

Foto: superbabyfood.com

De ce accesorii ai nevoie odata cu introducerea alimentelor solide?

Exista o multime de lucruri pe care trebuie sa le pui la punct pana la momentul diversificarii alimentatiei bebelusului, pentru ca aceasta sa se se desfasoare rapid, usor si cat mai benefic pentru cel mic. De la varsta la care incepi introducerea alimentelor solide, pana la primele alimente introduse si la accesoriile pentru masa lui, trebuie sa ai grija ca te aprovizionezi cu tot ce iti trebuie.

Daca pana acum ai devenit experta in accesoriile pentru alaptat sau hranit cu biberonul, acum trebuie sa stii ca ai de-a face cu noi accesorii si ustensile pentru hrana celui mic:

  • bavetele;
  • castronase;
  • lingurite (plastic sau silicon);
  • blender;
  • storcator de fructe;
  • scaun de masa;
  • aparat de vidat etc.

Acestea sunt doar cateva dintre cele mai utile si folosite accesorii in diversificare.

Ce sfaturi au mamicile?

Mamicile din comunitatea Copilul.ro au dezbatut subiectul si au oferit din experienta proprie, pe forum, cateva sugestii despre toate accesoriile necesare pentru diversificare si au ajuns la urmatoarele concluzii:

"Eu am folosit asa:

  • castronel si lingurita - una mica de silicon si una mai maricica dintr-un fel de plastic;
  • bavetele multe sau 2-3 lavabile;
  • o craticioara mica - pe care am folosit-o doar pentru Edi;
  • blender - sau paleta pentru mixat de la mixer;
  • aparat de gatit cu aburi - se poate improviza si o cratita cu apa in care se pune o sita si se gatesc legumele in sita la aburi;
  • scaun de masa - noi am folosit leaganul in prima faza, dar se poate folosi la fel de bine si scaunul de masina;
  • si, cel mai important, un bebe pofticios si mancacios." - Gabitzza

"Si eu am tot cautat craticioare si am gasit atat de frumoase, de-ti venea sa mananci toata ziua din ele, set de 3 cu capace din sticla, micute si dragute. De blender m-am saturat, deoarece lui Paul doar dupa 10 luni jumate i-au iesit dintii, asa ca am avut treaba, nu gluma! La fel si noi am folosit scoica o perioada, apoi dupa 6 luni i-am cumparat scaunul special! Aparat cu aburi nu am avut, din pacate, insa am improvizat." - Olofamily

"Nici eu nu am avut blender, le treceam prin sita cand era mic, apoi am inceput sa i le pasez cu ustensila manuala de facut piure, asa a invatat sa si mestece si acum nu avem probleme, cum am vazut ca apar la copiii carora li se da mancare facuta la blender.

Ce am luat si e foarte util este storcator de fructe, deoarece am renuntat la sucurile din comert. Am avut razatoare de sticla, apoi am inceput sa-i dau marul taiat feliute subtiri si adora sa pape asa singurel; scaun special nu, sta pe scaun normal, si-i place.

Cat despre castronele, lingurite, aveam deja de la fata, le fierb pentru el si e ok. Nu spun ca tot ce a aparut acum nu e util, dar cat va sta si la masuta speciala? Mi se pare o investitie fara rost, fiu-miu adora sa stea la masa cu noi si eventual sa mai verse cate ceva." - Mamica1

"Pentru pireuri am folosit o lingurita de silicon, care e flexibila si mi-a placut foarte mult. Piureuri am facut doar de cateva ori. De doua ori am facut transe mai mari. Am citit la americani ca e ok sa faci cantitate mai mare si apoi o pui in pungi sau in cuburi de gheata la congelator si sunt valabile o luna fara nici un fel de problema, asa ca eu asa am procedat. Deci... pungi.

Am primit si scaun de masa cu toate dichisurile... dar ma deranjeaza ca ocupa foarte mult spatiu. Il folosesc zilnic, ca pe masuta aia ii pun bucatelele de mancare... acum nu mai mananca aproape deloc piureuri, mananca doar ea cu manuta alimente taiate cuburi, dar cred ca m-as putea descurca si fara scaun. Boluri si alte chestii n-am cumparat pentru ca folosesc ce folosesc si la noi.

Am mai luat o chestie... nici nu stiu cum sa ii spun... Baby Feeder, e ca o husa din tifon in care ii bagi banana sau morcov fiert etc. si copilul suge continutul... ii placea sa manance din ea pana a invatat sa prinda mai bine cu degetele mancarea." - Ankag

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Accesorii diversificare alimentatie Diversificare alimentatie bebelusi Introducere alimente solide Alimentatie bebelusi Tacamuri bebelusi Accesorii alaptare Accesorii diversificare Kit accesorii diversificare

Articole recomandate

Citeste si despre