Diversificarea la bebelusul de 4 luni

Intrebare:

- Am o fetita de 4 luni si 2 saptamani, o alimentez de la 3 luni cu lapte praf. De o sapt am inceput cu cereale. De cand a inceput cu laptele praf face scaunul verde (inainte de lapte praf avea scaun la 3-4 zile cu ajutor) dar face in fiecare zi acum. De cand am trecut pe cereale suntem cam constipata. Este normal sa aiba scaunul verde si ce aliment as putea sa ii dau ca sa nu mai fie constipata. Este normal sa aiba scaunul verde in degrade cu galben?

Raspuns: 

Odata cu modificarea alimentatiei este normal sa se modifice si aspectul, culoarea si consistenta scaunelor.

Atat timp cat scaunele sunt in continuare regulate, nu sunt modificate ca si consistenta (nici foarte moi dar nici foarte uscate), nu prezinta elemente patologice (mucus, sange) numai modificarea culorii nu este patologica.

Se vorbeste despre constipatie in cazul in care scaunele sunt rare, la cateva zile, de consistenta crescuta si se elimina cu greutate.

Ori atat timp cat are zilnic scaun, nu poate fi vorba despre constipatie.

Oricum, de la aceasta varsta veti incepe treptat si diversificarea alimentatiei, si odata cu introducerea unor noi alimente, veti aduce odata cu fructele si legumele si un aport de fibre alimentare care vor ajuta la reglarea tranzitului intestinal.


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Dr. Alina Pop-Began

Medic anestezie si terapie intensiva

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul