Cum sa alegi un robot de bucatarie pentru bebelus

/ / Modificat: 2014-03-24
Cum sa alegi un robot de bucatarie pentru bebelus

Robotul de bucatarie este un aparat electrocasnic care economiseste timp in timpul gatitului si scuteste parintii de mult efort si stres in bucatarie. Functiile multiple cu care este dotat, timpul rapid de procesare a alimentelor, precizia cu care toaca ingredientele si dezordinea minima pe care o lasa in urma transforma acest aparat electrocasnic intr-o metoda minune pentru prepararea mancarurilor pentru bebelus.

Criteriile de alegere a unui robot de bucatarie pentru preparatele bebelusului difera de cele pe care le iei in considerare atunci cand ai o afacere cu produse alimentare sau gatesti in cantitati mari, pentru familia ta! Robotul de bucatarie este aparatul electrocasnic care inglobeaza mai multe functii si dispozitive de tocat si pregatit ingrediente intr-un singur produs. Culoarea, forma si pretul trebuie sa fie printre ultimele criterii pe care trebuie sa le ai in vedere cand cumperi un astfel de aparat.

Alege un model compact

Daca ai de gand sa il folosesti doar pentru prepararea retetelor bebelusului, este recomandat sa te orientezi spre alegerea unui model compact de robot. Acesta are dimensiuni reduse, ceea ce il face practic, intrucat se foloseste usor si se curata foarte repede, fara a pierde timp pretios in bucatarie. In plus, nu ocupa nici foarte mult spatiu de depozitare!  

Asigura-te ca este dotat cu functiile de care ai nevoie

Nu spune nimeni sa alegi cel mai mare si mai complex robot de bucatarie de pe piata, insa trebuie sa fie multifunctional, pentru a te ajuta in prepararea rapida a retetelor pentru bebelus. Iata lista cu functii care nu ar trebui sa lipseasca din dotarea robotului pe care-l cumperi:

  • tocat;
  • pasat;
  • feliat;
  • razuit;
  • mixat.

Opteaza pentru un model dotat cu sistem de siguranta in timpul folosirii, astfel incat copilul sa nu fie in pericol atunci cand aparatul este in functiune si se plimba pe langa el.

Alege un robot performant

  Tentatia de a alege un robot mai simplu si mai putin performant este mare, datorita faptului ca este mai ieftin. Cu toate acestea, specialistii sustin ca investitia intr-un aparat electrocasnic performant este amortizata in timp, intrucat dispune de viteze mai mari de procesare a alimentelor, ceea ce reduce timpul de obtinere a produselor dorita. In plus, modelele performante te ajuta sa economisesti apa si curent electric.

Cumpara robot care consuma putin curent

Desi poate parea paradoxal, robotii de bucatarie cu putere mai mare (600W - 850 W) contribuie la economisirea curentului electric mai mult decat cele cu putere mai mica. Explicatia este simpla: variantele cu putere redusa au o precizie mai scazuta si mai putine trepte de viteza, necesitand un timp de functionare mai mare, ceea ce duce la cresterea consumului de curent electric.

Opteaza pentru un aparat electrocasnic silentios

 Nivelul zgomotului pe care-l produce aparatul in timpul utilizarii este un criteriu foarte important in selectarea robotului. Un aparat zgomotos reprezinta o sursa de stres atat pentru tine, cat si pentru bebelus, care se poate speria foarte usor la sunetele puternice pe care le scoate. Este recomandat ca nivelul de zgomot sa nu depaseasca 75-80 decibeli. Cumpara un model cu sistem de amortizare a zgomotului.  

Alege un model cunoscut, de la un brand respectabil

 Si firma producatoare este importanta atunci cand te decizi sa cumperi un robot de bucatarie. Chiar daca pretul unui aparat de la un brand cu notorietate este ceva mai mare decat al unuia de la o firma "fantoma", cu siguranta este de o calitate mai buna. Este mai convenabil sa investesti intr-un produs de buna calitate, intrucat este fabricat din materiale mai bune (lame si piese din otel inoxidabil etc.), este mai rezistent in timp si este mai sigur in timpul utilizarii lui.  

Asigura-te ca nu are defectiuni si ca are certificat de garantie

 Chiar daca il cumperi de la o firma respectabila de pe piata, nu inseamna ca aparatul pe care urmeaza sa-l cumperi este perfect functional si numai bun de luat acasa. Scoate-l din cutie, analizeaza-l, asigura-te ca are toate piesele necesare si ca functioneaza. Nu cumpara un robot de bucatarie fara sa ii faci proba si fara a lua certificatul de garantie de la el.

Gaseste robotul de bucatarie potrivit pentru copilul tau, la cel mai bun pret!

Care au fost criteriile principale care au stat la baza alegerii robotului de bucatarie pentru bebelus? Spune-ne sugestiile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre