Dezvoltarea si aparitia dintilor

/ / Modificat: 2017-09-13
Dezvoltarea si aparitia dintilor
Intrebare:

- Fetita mea are 9 luni si abia acum ca ii apar dintisorii, doar ca nu apar acei din fata, ci a aparut un coltisor de la o masea. E posibil asa ceva? Poate face diaree din cauza aceasta? Am fost la medicul pediatru ne-a prescris tratament, dar a spus ca probabil e din cauza dintisorilor, iar analiza materiilor fecale e buna.

Raspuns:

Dezvoltarea si aparitia dintilor difera de la copil la copil in general insa unui copil de 6 pana la 12 luni ii cresc 8 incisivi atat centrali cat si laterali; intre 12-18 luni ii cresc 4 molari; intre 18-24 luni ii cresc 4 canini; intre 24-30 luni ii cresc ceilalti 4 molari.

Copii plang, fac temperatura, se inrosesc si tremura, fac diaree si sunt tot mai iritati. Acest lucru pentru ca le cresc dintii, dar cum facem lucrurile sa mearga mai bine si sa nu ii mai doara atat.

Banalul paracetamol vine si acum in ajutor pentru controlul asupra febrei. Pe piata au aparut tot felul de balsamuri mentolate  pentru masarea gingiilor.

Pentru un efect rapid tine-ti balsamul cateva minute in frigider (nu in congelator), balsamul rece va avea un efect mai rapid datorita senzatiei de racorire.

Atentie insa si la biberoane si la suptul degetului!

Suptul degetului poate deforma dintii din fata dar si maxilarul. Invata-ti copilul sa traga din biberon de la varful tetinei, nu de la baza ei si invata-l cat mai repede sa renunte la biberon.

Mirela Comancianu
Medic specialist stomatolog - Cabinetului "Alexa Dentistry" Bucuresti 
Detalii specialist

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Eruptia dentara la bebelusi Dinti lapte

Articole recomandate

Citeste si despre