Calmarea durerilor de dinti la bebelusi, 6 metode rapide

/ / Modificat: 2012-11-14
Calmarea durerilor de dinti la bebelusi, 6 metode rapide

Durerile de dinti la bebelusi sunt simptome normale si fac parte din procesul de eruptie a dintilor de lapte la bebelusi. Eruptia dentara a bebelusilor este insotita adesea de dureri care il pot irita si il face sa devina foarte agitat si nelinistit. Iata cateva metode rapide si utile pentru calmarea durerilor de dinti!

1. Frecarea gingiilor cu degetul

Este cea mai simpla si la-ndemana metoda de ameliorare a durerilor ce dau peste cap intreaga stare a bebelusului tau! Pur si simplu freaca usor gingiutele lui cu buricul degetului tau (in prealabil spalat si dezinfectat) timp de cateva minute.

2. Inele speciale pentru eruptia dentara

Se gasesc in comert si sunt foarte haioase si dragut colorate. Sunt de toate formele si marimile, pot avea proeminente sau pot fi umplute cu apa si congelate. Se aseamana cu niste jucarioare, dar au rolul de a calma durerile prin simpla rumegare continua a lor.

3. Un prosop inghetat

Daca nu ai la-ndemana astfel de inele speciale, iar bebelusul pare sa nu se linisteasca cu nimic, nu te panica! Ia un prosop curat (dintr-un material rezistent, care nu se desira) si baga-l la congelator timp de 15 minute. Apoi da-i-l copilului sa se distreze cu el. Bineteinteles ca va avea tendinta sa il rumege si astfel va indeparta durerile!

Procedeaza la fel cu anumite alimente. Daca vrei sa le transformi pe post de calmante, baga la congelator bucatele de morcov, banana, castravete sau alte fructe sau legume si da-i-le copilului sa il roada. Acest truc trebuie aplicat numai daca ai inceput deja diversificarea alimentatiei. Senzatia de rece are tendinta sa atenueze durerile prin amorteala.

4. Biscuiti

Unii bebelusi pur si simplu nu sunt adeptii recelui, insa poti apela si la alimente care nu au nevoie de congelare sau racire pentru a functiona pe post de calmante ale durerilor de dinti. Daca micutul tau are varsta la care mananca alimente solide, da-i pur si simplu biscuitei mai tari pe care sa ii mestece de zor.

5. Gel pentru atenuarea durerilor de dinti la bebelusi

Daca niciuna dintre recomandarile anterioare nu pare sa aiba efectul scontat in cazul bebelusului tau este timpul sa apelezi la artileria grea. Exista geluri speciale, care se vand in farmacii fara reteta, si care atunci cand sunt puse pe gingiile micutilor au efect calmant. Ele sunt facute de obicei pe baza de benzocaina pentru a amorti zona si a indeparta durerea.

Nu toti specialistii recomanda folosirea acestei metode. Unii dintre ei sustin ca benzocaina poate amorti si partea din spate a gatului facand imposibile pentru copii controlarea reflexului de voma.

6. Calmante

Atunci cand solutiile nemedicamentoase esueaza, iar durerile copilului devin mai intense, suna medicul si intreaba-l ce fel de calmant poti administra copilului. Acesta iti va prescrie cel mai probabil acetamoniphen, insa este esential sa ai acordul lui.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Dinti lapte Dureri dinti bebelusi Eruptia dentara la bebelusi Calmare dureri dinti bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre