Medicii americani avertizeaza: colierele si bratarile dentare sunt periculoase

/ / Modificat: 2019-01-07
Medicii americani avertizeaza: colierele si bratarile dentare sunt periculoase

Administratia americana pentru alimente si medicamente (FDA) avertizeaza parintii sa fie atenti atunci cand vine vorba de colierele pentru dinti. Acestea pot fi periculoase si pot provoca sufocarea copilului.

Potrivit FDA, parintii opteaza pentru tot felul de alternative pentru a diminua disconfortul cauzat de dentitia copiilor. Potrivit Academiei Americane de Pediatrie (AAP), aparitia dintilor provoaca o stare de iritabilitate usoara, febra mica si nevoia de a mesteca ceva greu.

Ceea ce adesea nu stiu si avertizeaza aceasta administratie americana, este ca produse cum ar fi medicamentele eliberate pe baza de reteta, medicamente homeopate sau "accesoriile" pentru dentitie pot fi periculoase si pot provoca vatamari grave sau chiar moarte.

Care sunt riscurile "bijuteriilor" pentru dinti?

Foarte pericoloase sunt colierelor de chihlimbar, iar FDA a vrut sa interzica comercializarea lor. Acum a extins cererea si pentru cele din lemn, marmura sau silicon.

Pentru ca aceasta asociatie sustine ca exista riscuri serioase asociate cu utilizarea de bijuterii comercializate pentru a atenua durerea care insoteste aparitia dintilor: sufocare, strangulare, rani la nivelul gurii si infectii, daca o bucata din aceste obiecte irita sau perforeaza gingiile copilului.

Cremele si gelurile nu sunt nici ele sigure

Tot FDA avertizeaza ca medicamentele topice pentru tratarea durerii dentare la copii, cum ar fi cremele si gelurile, ofera un beneficiu mic sau deloc si sunt asociate cu riscuri grave.

In plus, utilizarea gelurilor de benzocaina este putin sau deloc eficienta, deoarece acestea dispar din gura bebelusului in cateva minute, potrivit FDA.

Specialistii sustin ca aceste geluri, precum si sprayurile, unguentele si pastilele pentru durerea gingiilor pot duce la o stare grava si, uneori, fatala, numita methemoglobinemie, care determina reducerea semnificativa a capacitatii de a transporta oxigenul din globulele rosii din sange.

Cum poti calma durerile din timpul dentitiei?

FDA, precum AAP, recomanda masarea usoara a gingiilor copilului cu un deget curat, daca acestea sunt umflate si iritate.

De asemenea, poate fi folosit inelul dentar de cauciuc dur, atata timp cat acesta nu contin bisfenol (compus organic cancerigen). Trebuie, insa, sa te asiguri ca nu este inghetat, pentru ca poate deteriora gingiile copilului.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Dinti bebelus Dentitia de lapte Jucarii dentitie bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre