Dintii de lapte ai copilului nu trebuie aruncati. Ii pot salva viata

/ / Modificat: 2019-01-07
Dintii de lapte ai copilului nu trebuie aruncati. Ii pot salva viata

Multi stiu ca dintii de lapte sunt temporari si se schimba incepand cu varsta de 6 ani, dar cati dintre parinti stiu si cat sunt de importanti? Aparent, conform specialistilor, dintii de lapte pot salva viata copiilor.

Dintii de lapte ai copilului nu trebuie aruncati

Poate multi dintre parinti arunca dintii de lapte ai copilului. Ar fi bine sa nu mai faci asta. Cercetatorii au descoperit ca acestia pot juca un rol foarte important in sanatatea micutilor. Mai mult decat ai crede.

Se stie ca celulele stem salveaza vieti. Expertii au descoperit ca dintii de lapte contin aceste celule si pot fi folosite pentru regenerarea tesuturilor.

Ce au aratat studiile

Un studiu desfasurat in anul 2003, la Institutul National de Sanatate din Maryland a aratat ca datorita celulelor stem a fost regenerat un tesut osos, adipos si terminatii nervoase.

Informatia a fost supusa unui nou studiu, de cercetatorii de la Universitatea din Pennsylvania. In luna septembrie a anului 2018, acestia au extras celulele stem din dintii de lapte ai copiilor, pe care ulterior le-au folosit in tratarea problemelor dentare. Cercetatorii au descoperit ca datorita celulelor stem "dintii pot fi readusi la viata", atunci cand radacina acestora este afectata in urma unui accident. Conditia este ca dintii de lapte sa fie depozitati cu atentie, astfel incat celulele sa se pastreze proaspete.

"Prin aceasta forma de tratament dintii pot reactiona din nou la stimuli. Pot simti din nou trecerea de la cald la rece, asta insemnand ca acestia sunt vii din nou," a declarant profesorul Shi, seful Departamentului de Anatomie si Celule Biologice din cadrul Universitatii din Pennsylvania.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Dinti de lapte Dinti de lapte bebelusi Celule stem

Articole recomandate

Citeste si despre