Aparitia dintilor de lapte

Intrebare:

- Am un superb baietel in varsta de 1 luna si 3 saptamani si cred ca incepe sa-i iasa dintzisorii ( gingia de jos este inflamata )si nu mai are stare, este foarte nelinistit si nu stiu ce sa-i mai fac. NU ESTE PREA DEVREME pt dintzisori ? Dupa circumferinta craniana si a dimensiunii fontanelei (care pot sa spun ca aprope nu mai este) doctorul pediatru mi-a spus ca este la echivalentul unui copil de 6 luni. Are 6.100 kg lungime 65 cm .

Raspuns: 

Procesul de formare al dintilor incepe inca din timpul sarcinii, din viata intrauterina, insa acestia vor fi observati in mod normal la copil in jurul varstei de 4-6 luni.

Desigur, transparenta mucoasei gingivale va da posibilitatea sa observati muguri ososi ai acestora, iar procesul de penetrare de catre acestia a mucoasei gingivale determina aparitia unui raspuns inflamator din partea tesutului gingival concretizat prin aparitia unor mici umflaturi in zona gingiilor.

Acelasi proces inflamator poate fi raspunzator in aceasta perioada si de aparitia unor episoade de subfebrilitati, de o salivare mai abundenta decat de obicei (sialoree accentuata), de o stare de agitatie a copilului.Daca intervin si alte simptome sau daca in starea copilului intervin modificari care va ingrijoreaza va recomand sa va prezentati la un consult de specialitate la un medic pediatru.

 

Alina Pop-Began

- Medic rezident -Anestezie si Terapie Intensiva -

Detalii specialistPentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Eruptia dentara la bebelusi Dinti lapte

Dr. Alina Pop-Began

Medic anestezie si terapie intensiva

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul