Mersul pe varfuri la bebelusi

/ / Modificat: 2013-09-24
Mersul pe varfuri la bebelusi

mers_varfuri_bebelusi

Mersul pe varfuri la bebelusi este firesc pana la o anumita varsta si devine o problema atunci cand micutii pasesc numai pe varfuri si nu sunt capabili sa calce pe toata talpa. In astfel de cazuri si atunci cand merge astfel si dupa varsta de 2 ani, trebuie sa mergi cu el la ortopedul pediatru. Afla si sfaturile mamicilor pentru corectarea mersului pe varfuri la bebelusi!

Mersul pe varfuri, o problema frecventa la bebelusi

Bebelusii merg ocazional pe varfuri atunci cand se plimba prin camera si sunt lasati desculti pe podea. Uneori acestia o fac doar pentru a se distra, alteori implica probleme de sanatate. Mamicile din comunitatea Copilul.ro confirma faptul ca mai toti bebelusii au perioade in care merg astfel si dezvolta subiectul pe forum, la topicul "Mersul pe varfuri"

Elenagirleanu: nu este ceva grav; si baietelul meu a mers pe varfuri pana pe la 2 an; ,acum are 2 ani si 8 luni si cateodata "il ia valul" si mai merge, dar ii atrag atentia si revine pe talpita.

Madasabi: si fetita mea a avut o perioada de vreo luna cand mergea pe varfuri, dar i-a trecut. Ai intrebat-o de ce merge asa? Fetita mea avea 1 an jumate cand mergea asa si mi-am dat seama ca era de la un desen animat, asa vazuse acolo, si de cand nu l-a mai vazut, a uitat si a mers normal.

Dami28elena11: am un copilas de 1 an si o luna care merge pe marginea patului, dar 'paseste pe vafuri"; face la fel si daca il tin de manute sa mearga; tin sa spun ca in premergator a stat putin... dupa 8 luni, nu l-am mai pus.

Cand trebuie sa mergi cu el la ortopedul pediatru?

mers_descult_copilO alta mamica, membra a comunitatii Copilul.ro, te ajuta cu raspunsul si cu cateva sfaturi pe forumul site-ului, la topicul "Merge pe varfuri"

Denyy10: Mersul pe varfuri, apare in general la copiii de pana in 2 ani, dar daca acesta persista si dupa aceasta varsta, se recomanda consultarea unui ortoped, deoarece poate fi vorba despre afectiuni la nivelul sistemului nervos. Daca nu este vorba despre asta, atunci medicul ortoped va recomanda punerea piciorului in ghips timp de 6 saptamani...

Trebuie sa mergi cu el la medic chiar si mai devreme de aceasta varsta in cazul in care observi ca bebelusul nu reuseste sa calce deloc pe toata talpa sau are dificultati de mers din cauza pasitului pe varfuri. Cauzele care pot sta la baza acestei probleme sunt multiple.

Ele pot fi de natura fizica - tendonul lui Ahile mai scurt sau probleme musculare - sau pot fi semnul unei tulburari motorii - paralizie cerebrala moderata - cea mai comuna fiind diplegia.

Corectarea mersului pe varfuri. Sfaturi de la mamici

Denyy10: sfatul meu este sa poarte in casa papucei cu talpa tare; se gasesc si niste ghetute speciale; doar incaltamintea cu talpa tare ii va corecta mersul...

Iuliagabriela: nu se corecteaza; o sa calce singur pe toata talpa cand o sa se simta pregatit; nepotelul meu a mers pe varfuri pana la 2 ani si dintr-o data gata, a calcat pe toata talpa, degeaba l-a tot stresat cumnatul meu; pana nu s-a simtit el pregatit nu a pus toata talpa jos.

Allinus: si baietelul meu de 1 an si 3 luni merge pe varfuri, dar numai cand se joaca si se amuza; nu cred ca e vreo problema, doar i se pare ceva nou si e normal sa exerseze; sper ca am fost de ajutor si sa nu te ingrijorezi.

In cazul in care aceste metode esueaza, medicul va recurge la tratamente specifice in functie de cauza care sta la baza mersului pe varfuri la bebelusul tau.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Mers bebelusi Dezvoltare mers bebelus

Articole recomandate

Citeste si despre