Exercitii pentru un bebelus activ

/ / Modificat: 2012-09-28
Exercitii pentru un bebelus activ

Daca iti doresti sa ai un bebelus activ, dornic sa faca primii pasi cat mai repede si sa il vezi cum topaie de colo pana colo in cel mai scurt timp, atunci este important sa ii dezolti dorinta de a face miscarea din primele luni. Incepand cu varsta de patru luni, poti incepe exercitiile de gimnastica cu micutul tau, care au rolul de a-l ajuta sa-si dezvolte mai repede mersul!

Foto: fastweightlossdiary.com

Exercitii pentru picioare

Tine bebelusul culcat pe spate si incepe sa ii antrenezi musculatura membrelor inferioare.

Prinde picioarele bebelusului, fiecare cu cate o mana si incepe sa ii flexezi genunchii spre trunchi si apoi sa ii intinzi, revenind la pozitia initiala. Se executa miscarile simultan cu ambele picioare. Repeta de 10 ori.

Din pozitia culcat pe spate, flexeaza si apoi ridica picioarele bebelusului din articulatiile soldurilor. Prinde cu o mana gambele bebelusului, tine cealalta mana pe abdomen si incepe sa ridici picioarele micutului, tinandu-i genunchii drepti. Mentine cateva secunde in pozitie flectata si apoi revino la pozitia initiala. Repeta de zece ori.

Exercitiul bicicleta este foarte util pentru dezvoltarea memebrelor inferioare la bebelusi. Prinde cu cate o mana picioarele bebelusului si incepe sa i le misti ca si cand ar pedala la bicicleta. Fa acest exercitiu timp de 2-3 minute.

Exercitii pentru maini

Musculatura manutelor bebelusului poate fi lucrata zilnic, prin cateva miscari simple si deloc solicitante.

Tine copilul pe spate, si intinde-i mainile. Lucreaza cu fiecare mana, individual. Prinde cu mainile cate un brat al copilului si "joaca-te" cu el miscandu-l intr-o parte, in sus, in jos etc. Fa astfel de miscari timp de cateva minute. Treci apoi si la cealalta mana.

Poate ca nu par exercitii foarte importante, dar sunt extrem de eficiente pentru dezvoltarea musculaturii manutelor si capatarea flexibilitatii in miscarea articulatiilor.

Exercitii pentru gat, spate si abdomen

Tine copilul intins pe spate si prinde-l de manute, incurajandu-l sa se ridice in fundulet. Insa lasa-l pe el sa traga de mainile sau degetele tale pentru a se ridica, deoarece ajuta la fortifierea musculaturii gatului, spatelui si chiar abdomenului.

Aceleasi zone sunt lucrate si atunci cand tii copilul pe burtica si il incurajezi sa ridice capul, sa se impinga in manute si sa se ridice in fundulet sau sa se rostogoleasca.

Tine bebelusul culcat pe spate, prinde-i cu o mana labele picioarelor si baga-i cealalta mana sub trunchi. Incepe sa il ridici cam 10-15 cm de la podea, tinand in acelasi timp labele piciorului la sol. Mentine pozitia 2-3 secunde si revino la pozitia initala. Repeta ridicarile de trunchi de zece ori.

Exercitiile fizice pentru un bebelus activ sunt esentiale pentru dezoltarea fizica sau motrica a micutului si pentru a-l incuraja sa devina un copil activ mai tarziu.

Tu ce exercitii faci cu bebelusul tau pentru a deveni mai activ? Impartaseste-ne trucurile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Gimnastica bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre