De ce vara e cea mai potrivita perioada pentru invatatul la olita

/ / Modificat: 2014-07-31
De ce vara e cea mai potrivita perioada pentru invatatul la olita

Invatatul la olita pare sa aiba mai mult succes vara, marturisesc parintii care au avut de-a face cu acest proces solicitant in cresterea copiilor lor. Potrivit mamicilor deja "patite", viata ta pare sa fie mai usoara atunci cand incepi tranzitia copilului de la scutec la olita in sezonul cald, intrucat copilul sta mai mult dezbracat, hainale sunt mai usor de spalat sau uscat si parca ai si ceva mai multa rabdare decat de obicei.

Mai putina mizerie in casa

Sezonul cald iti ofera posibilitatea de a tine cat mai mult timp copilul afara, la aer liber, limitand astfel mizeria pe care o lasa in urma lui in casa atunci cand face pe el. Daca aveti de gand sa petreceti multe ore afara sau plecati de dimineata pana seara, ia intotdeuna si olita cu tine, pentru a nu rata nicio ocazie de a pune copilul pe ea atunci cand da semne ca isi face nevoile.

Chiar daca acest avantaj nu anuleaza plansetele si tipetele copilului de pe olita, iti ofera un confort crescut, intrucat iti face viata mai usoara si nu mai trebuie sa strangi mereu dupa cel mic prin casa. Si daca murdareste mocheta sau isi pateaza hainutele, acestea se spala si se usuca mult mai repede si mai usor in sezonul cald.  

Spalare mai usoara a copilului

Si spalarea copilului la fundulet dupa un mic "accident", in care se scapa pe el, este mai degraba o placere decat un chin vara. Nu mai trebuie sa ii dai toate hainutele jos, sa verifici temperatura apei si sa te aprovizionezi cu prosoape pentru a-l imbrobodi dupa ce iese din cada.

Tot ce trebuie sa faci este sa il pui in cada, sa dai drumul la dus si sa il speli repejor, cu apa calduta. Reprezinta si o metoda prin care il racoresti atunci cand este canicula afara.  

Mai mult timp dezbracat fara scutec

Vara, din cauza caldurilor excesive, tii copilul mai mult dezbracat decat imbracat prin casa, ceea ce poate fi un avantaj atunci cand incerci sa il inveti sa faca la olita. Ai mai putine obstacole in calea ta atunci cand alergi cu el sa il pui pe olita si eviti astfel, accidentele nedorite. Atunci cand copilul poarta pantaloni sau scutece, exista riscul sa se scape pe el pana cand il dezbraci si il asezi pe olita.

Mai multe recompense sanatoase

Mituirea copilului nu este cel mai "sanatos" mod de a-l convinge sa-si faca nevoile la olita, dar mamicile marturisesc sincer ca, uneori, atunci cand ajungi la capatul rabdarii sau ai o pasa proasta, devine cea mai la indemana si de succes solutie.

Dar cand obiectul santajului este un aliment sanatos de vara - un fruct, un suc natural, o inghetata - remuscarile sau sentimentele de vinovatie par sa scada in intensitate. Vara, ai ocazia de a inlocui recompensele hipercalorice - bomboane, ciocolata sau prajituri - cu alimente sau gustari usoare si sanatoase, care ajuta copilul sa stea pe olita, dar totodata sa creasca armonios.

Tie ti se pare ca vara este anotimpul cel mai potrivit pentru a invata copilul sa faca la olita? Crezi ca anotimpul influenteaza succesul tranzitiei de la scutec la olita? Spune-ne parerile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Olita copii Trecere scutec olita copii

Articole recomandate

Citeste si despre