De ce te iubeste bebelusul?

/ / Modificat: 2013-05-13
De ce te iubeste bebelusul?

Nu exista parinte care sa nu-si iubeasca copilul, asa cum nu exista copil care sa nu-si adore parintii. Dragostea dintre parinti si copii este unica, neconditionata si indestructibila.

Insa, chiar daca sentimentele de afectiune dintre voi se dezvolta in mod natural, nu-i asa ca exista momente in care te intrebi oare de ce te iubeste copilul tau, mai ales in perioada de bebelus, cand nu cunoaste foarte bine ce inseamna emotiile?

Descopera motivele pentru care bebe te iubeste nespus de mult, dincolo de atasamentul innascut pe care ti-l poarta!

Datorita chipului tau frumos si gingas

Printre primele lucruri pe care incepe bebe sa le vada mai clar, pe masura ce creste, este chipul tau, deoarece esti persoana care petrece cel mai mult timp in compania lui. In plus, copilul incepe sa iti sesizeze conturul fetei si privirea in timp ce il alaptezi sau il hranesti si il tii in brate.

Nimic nu este mai frumos si linistitor pentru un bebe decat sa stea in bratele mamei si sa ii admire chipul!  

Datorita mirosului placut si vocii tale calme si linistitoare

Inainte de a-ti vedea chipul si de a simti caldura si afectiunea pe care i le transmiti prin vorbe calde, atingeri si sarutari, bebelusul tau este familiar cu mirosul si vocea ta, inca de cand este in burtica.

comunicare-bebelusi

Prin prisma mirosului si a vocii, te va recunoaste inca din primele momente dupa nastere, cand nu are bine dezvoltat simtul vederii. Sa iti auda vocea si sa-ti simta caldura si mirosul pielii este un moment linistitor si inaltator pentru el, deoarece il face sa se simta in siguranta si protejat in mediul rece si zgomotos in care ajunge dupa nastere.  

Datorita faptului ca il hranesti

Chiar si la bebelusi, "dragostea trece prin stomac"! Iubire ca iubire, dar cand bebelusului tau ii este foame, nimic nu ii sta in cale sa se faca auzit si sa planga ori sa tipe din toti rarunchii.

Insa de cele mai multe ori, nici nu este nevoie sa reactioneze astfel, deoarece mamica, adica tu, esti cu doi pasi inaintea foamei si il hranesti mereu la timp.  

Datorita faptului ca esti acolo cand fiecare data cand are nevoie de tine

In afara mediului intrauterin, bebelusul se simte expus pericolelor, iar mediul nou in care patrunde dupa nastere il intimideaza si ii creeaza o stare accentuata de anxietate. Totul este infricosator pentru el, iar prezenta ta calda si afectuoasa este cel mai puternic "calmant".

mama-bebelus

In plus, tu esti persoana magica de care are nevoie, cea care ii ghicesti mereu nevoile si stii cel mai bine cum sa il faci sa se simta bine si in siguranta. Cum sa nu te adore?  

Datorita faptului ca vorbesti cu el

Pe langa faptul ca fara tine, lumea inconjuratoare ar fi mai infricosatoare pentru bebelus, ar fi si mai plictisitoare. Faptul ca vorbesti tot timpul cu el te transforma in cea mai draga fiinta pentru el si te ajuta sa ramai in topul preferintelor lui.

Vorbele tale calde, cantecelele si zambetele pe care i le adresezi frecvent sunt hrana pentru afectiunea pe care deja ti-o poarta.  

Datorita faptului ca te joci cu el si il faci sa razi

De cand se naste si pana in copilaria tarzie, jocul este principala activitate a celui mic si iubeste persoanele care sunt dispuse sa le tina companie si sa se joace cu el . Bebelusii isi formeaza preferintele pentru persoane in functie de cat de multa placere si bucurie ii provoaca fiecare.

Prin tot ansamblul de vorbe, miros, glas, atingeri blande si zambete pe care il afisezi in fata lui in timp ce te joci cu el, ii hranesti afectiunea si il faci sa se indragosteasca si mai mult de tine. Chiar daca o arati, chiar daca nu, bebelusul tau stie cu fiecare particica din fiinta lui ca il iubesti nespus de mult si simte acest lucru in fiecare moment pe care il petreci langa el.

Este nevoie doar sa fii acolo, fara sa scoti o vorba, ca dragostea ta sa se reverse, parca intr-o forma "magica" si plina de candoare.

Crezi ca mai exista si alte motive pentru care un bebe care nu vorbeste si nu intelege foarte multe lucruri te iubeste? Spune-ne parerile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Dragoste bebelusi Emotii bebelusi Iubire bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre