Stimularea bebelusului lenes prin gimnastica

/ / Modificat: 2012-09-19
Stimularea bebelusului lenes prin gimnastica

Gimnastica si masajul sunt esentiale pentru dezvoltarea fizica armonioasa a bebelusului. Chiar daca exista exercitii specifice de gimnastica pentru aceasta varsta, micutul tau pare sa nu reactioneze la indicatiile si la incercarile tale de a-l convinge sa se miste mai mult si sa devina mai activ. Daca ai un bebelus ceva mai lenes, este important sa stii ca trebuie sa recurgi la trucuri speciale pentru a-i suscita interesul pentru gimnastica. Iata cateva idei distractive si eficiente care-l vor face pe micutul tau sa zburde si sa se dezvolte sanatos!

Jucaria preferata

Una dintre metodele prin care il convingi pe micutul tau sa faca un pic de gimnastica, chiar daca nu are nicio tragere de inima, este sa il starnesti cu ajutorul jucariei lui preferate.

Pune-l sa stea pe burtica. Aseaza-te la o oarecare distanta de el si cheama-l sa vina spre tine si sa ia jucaria, tinand in fata lui jucaria preferata. Simplul fapt ca te vede il face sa vrea sa vina la tine, dar daca mai ai si jucaria lui in maini, cu siguranta se va ambitiona sa faca ceva mai multa miscare si sa se tarasca sau sa mearga de-a busilea catre tine.

Statul pe burtica

Lasa micutul sa stea pe burtica si apoi vezi-ti de treaba prin camera. Micutul tau nu va putea sta potolit in timp ce tu misuni pe langa el. Va incerca sa isi ridice capul, sa se rostogoleasca si chiar sa se ridice in fundulet, doar ca sa vada ce faci si pe unde esti.

Toate aceste eforturi ale lui reprezinta exercitii benefice pentru dezvoltarea musculaturii gatului, a manutelor, picioarelor si nu numai.

Muzica si dansul

Daca nimic din ce ai incercat pana acum nu pare sa dea roade, treci la artileria grea. Tuturor bebelusilor le place muzica si sa se miste pe ritmurile ei.

Pune-i melodia preferata (la care vezi ca reactioneaza cel mai des cand o asculta) si incurajeaza-l sa se miste, tinandu-l in picioare de manute sau de umeri. Nu face el prea mult sport astfel, dar isi pune oasele in miscare si, in timp, poate deveni un exercitiu grozav de gimnastica pentru el.

Exercitii simple (bicicleta, indoiri de picioruse, rotirea mainilor)

Copilul tau e un pic prea lenes ca sa faca singur miscare. Este cazul sa ii stimulezi tu musculatura, articulatiile si sa il ajuti sa se dezvolte armonios.

In fiecare zi, fa exercitii cu el luand fiecare picior si indoindu-l in fata si in spate, de mai multe ori, sau facand bicicleta cu ele.

Roteste-i si manutele si joaca-te cu ele astfel incat sa le misti in parti, in sus si in jos, de mai multe ori.

Ai grija ca miscarile sa fie blande si sa nu forteze in niciun fel articulatiilor manutelor sau picioruselor.

Jocul

Vrei ca micutul tau sa faca miscare instant, fara prea mult efort? Atunci gadila-l putin, joaca-te cu el Cucu-Bau sau flutura-i o zornaitoare in fata. Imediat vei constata cum micutul tau incepe sa se agite si sa dea din manute si picioruse mai ceva decat daca ar merge pe bicicleta sau ar alerga.

Nu este chiar un exercitiu de gimnastica, dar stimuleaza un bebe lenes sa faca ceva miscare fizica!

Gimnastica pentru bebelusi trebuie initiata incepand cu varsta de 4 luni si trebuie realizata zilnic. La inceput, exerseaza cu el diverse miscari cam 5 minute pe zi, iar apoi creste timpul la 10-15 minute zilnic.

Tu cum reusesti sa iti convingi sau stimulezi micutul sa faca miscare? Spune-ne secretele tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Gimnastica bebelusi Gimnastica bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre