Siguranta bebelusului la piscina

/ / Modificat: 2018-05-29
Siguranta bebelusului la piscina

Daca iti place sa inoti, atunci s-ar putea sa vrei sa-ti duci si bebelusul la piscina. Beneficiile inotului sunt insemnate, dar este sigur pentru bebelusi? In continuare poti afla de cand bebelusii pot inota, cum sa alegi piscina potrivita, care sunt masurile de siguranta in apa si ce trebuie sa contina bagajul de inot pentru un bebelus.

De cand poate incepe bebelusul sa invete sa inoate

Consiliul National de Siguranta din Statele Unite recomanda ca un copil sa aiba cel putin sase luni pentru a merge la piscina ca sa inoate. Cu toate acestea, lipsa unor studii de cercetare cu privire la varsta potrivita pentru inot incurajeaza parintii sa-si ia copiii la piscina inainte de varsta recomandata.

La sase luni, bebelusul tau nu mai este un nou-nascut. De asemenea are o dexteritate musculara mai buna, cum ar fi capacitatea de a se roti si de a sta fara sprijin. Avand in vedere dezvoltarea sa, sase luni este, de obicei, un moment potrivit pentru prima lectie de inot.

Inotul poate fi o distractie excelenta si un exercitiu pentru un copil in crestere, cu conditia sa alegi piscina potrivita.

Cum alegi piscina potrivita pentru bebelus

Atunci cand alegi piscina pentru bebelus, este important sa tii cont de cateva aspecte esentiale! Piscina trebuie sa fie exclusiva pentru sugari. Alege o piscina care este doar pentru bebelusi, nu si pentru copii mai mari. Acest lucru reduce riscul de infectii.

De asemenea, piscina ar trebui sa aiba apa proaspata. Cauta acele piscinele care circula si filtreaza apa proaspata, in locul celor care folosesc apa clorurata.

Cauta o piscina bine umbrita si ventilata. Piscina trebuie sa aiba o buna ventilatie si o umbra adecvata, dar totodata sa fie luminata corespunzator.

Alege o piscina cu adancime mica. Nu-ti poti tine bine copilul, daca esti preocupata sa te mentii in apa. Piscinele exclusive pentru copii trebuie sa fie putin adanci, astfel incat un adult sa stea confortabil cu capul deasupra apei. Nivelul apei ar trebui sa fie, de preferinta, pana la umarul unui adult.

Prezenta salvamarilor este o necesitate. Piscina trebuie sa aiba un salvamar care sa poata interveni in caz de urgenta.

Cu aceste criterii in minte, poti fii sigura ca vei alege piscina potrivita pentru bebelusul tau, dar nu uita sa impachetati toate lucrurile de care micutul tau poate avea nevoie.

Ce trebuie sa contina bagajul de inot al bebelusului tau?

Rucsacul de inot pentru un bebelus trebuie sa contina urmatoarele elemente:

  • Scutece pentru inot. Scutecele obisnuite nu-si vor face treaba in piscina. Asadar cumpara un pachet de scutece speciale pentru inot care sa nu se umfle in contact cu apa si care sa aiba si mansete suplimentare elastice pentru a preveni scurgerea urinei atunci cand bebelusul se afla in apa.
  • Jucarii de apa. Acestea sunt jucarii plutitoare care il tin pe copilul ocupat cat timp se afla in piscina.
  • Prosoape. Pune in bagaj prosoape moi, potrivite pentru a sterge si impacheta copilul dupa ce a iesit din apa. De asemenea poti sa iei in considerare utilizarea unui halat de baie, pe care bebelusul tau il poate purta imediat dupa iesirea din piscina.
  • Biberonul cu lapte si gustari. Cu siguranta dupa inot bebelusului ii va fi foame. Ia cu tine un biberon cu lapte formula sau alapteaza-l dupa repriza de inot. De asemenea ai putea sa ai la tine cateva gustari, cum ar fi banane sau piure de fructe.
  • Haine suplimentare. Pune in rucsac cateva haine in plus pentru dupa inot.

Siguranta bebelusului in piscina

Iata masurile de siguranta pe care trebuie sa le respecti, atunci cand copilul se afla in apa:

Nu lasa niciodata bebelusul singur in apa. Potrivit Academiei Americane de Pediatrie bebelusii se pot ineca si in cinci centimetri de apa. Accidentele de inec pot fi prevenite prin supravegherea adultilor. Deci nu-ti lasa niciodata bebelusul nesupravegheat intr-o piscina.

Evita piscinele cu un miros puternic de clor. Expertii spun ca, daca simti miros de clor la o piscina, atunci probabil ca exista exces de clor in apa. Clorul poate irita mucoasa nazala si ochii copilului si ar trebui evitat.

Tine departe dispozitivele electrice. Asigura-te ca nu exista pericole potentiale cum ar fi dispozitive electrice langa piscina in care se afla bebelusul.

Invata masurile de prim-ajutor. Resuscitarea cardio-pulmonara este o masura de prim ajutor pentru a revigora o persoana care a incetat sa respire din cauza sufocarii. Daca exista un salvamar care supravegheaza piscina, atunci verifica daca stie masurile de prim-ajutor.

Sa inoti alaturi de bebelusul tau poate fi o experienta minunata pentru tine, in timp ce compania unui parinte poate angrena si incuraja copilul sa incerce noua activitate.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Inot bebelusi Inot copii mici

Articole recomandate

Citeste si despre