Relatiile dintre gemeni. Intre mit si realitate

/ / Modificat: 2010-11-12
Relatiile dintre gemeni. Intre mit si realitate

Realistic vorbind, exista o multime de avantaje in a avea gemeni. Unul dintre cele mai evidente avantaje in a avea bebelusi de aceeasi varsta este ca niciunul nu va fi creodata singur si se vor vea unul pe celalalt ca perteneri de joaca.

Problema intervine cand ei vor creste si vor merge la scoala sau la gradinita. Petrecand atat de mult timp impreuna si avand o relatie atat de apropiata, s-ar putea sa aiba probleme in momentul in care vor trebui sa-si faca si alti prieteni.

Problema aceasta este mai acuta la fetele gemene, lor fiindu-le mai greu sa isi faca si alte prietene. La un moment dat s-ar putea chiar sa intervina si nevoia de a sta ceva timp departe una de cealalta din cauza frustrarii ca toata lumea le considera ca fiind "la pachet".


Ca parinti de gemeni, este rolul vostru sa tineti sub control relatia lor si sa recunoasteti nevoile individuale. Fiecare dintre gemeni sau tripleti are nevoie de timp separat cu fiecare parinte. Incurajeaza fiecare geaman sa-si faca relatii si in afara fratelui/surorii lui si nu te astepta ca relatia dintre frati sa fie perfecta.

Mituri comune despre gemeni

Un mit destul de comun despre bebelusii gemeni este ca o mama nu ii poate alapta pe amandoi. Mitul este complet fals si nu face decat sa le sperie pe proaspetele mamici de gemeni care sunt prea descurajate ca sa mai incerce. Multe mamici de gemeni au ajuns sa suplimenteze ratia de lapte de la san cu cel formula, nefacand alceva decat sa prelungeasca perioada de alaptare.

Un alt mit destul de popular este ca in fiecare pereche de gemeni exista fratele bun si fratele rau. Relatiile dintre gemeni sunt mult mai complexe decat atat si mai ales foarte schimbatoare. Cu ajutorul unei educatii sanatoase ei vor putea dezvolta in timp o relatie matura si care promoveaza egalitatea.

O alta prejudecata este aceea ca gemenii impart totul. Din momentul in care gemenii descopera notiunea de proprietate, "al meu", ei vor incepe sa fie posesivi asupra lucrurilor care cred ca le apartin: jucarii, haine si chiar parinti. In timp ei vor invata sa faca schimb de obiecte, sa si le imprumute sau sa si le daruiasca. Aceste lucruri vor aplana si competitia inevitabila care apare intre gemeni.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Bebelusi gemeni Bebelusi tripleti

Articole recomandate

Citeste si despre