Greutatea copilului de 6 luni

/ / Modificat: 2017-06-22 18:02:56
Intrebare:

- Am 26 de ani, 2 fetite: una de 6 ani si cealalta de 6 luni. Problema mea este urmatoarea: cea mica a avut la nastere 2,700 gr din luna a 4-a pana in luna a 6-a a luat 1,600 in 2 luni potrivit tabelului dvs, imi lua bine in greutate. Am fost la medic si mi-a zis ca in 2 saptamani a luat doar 100 gr in greutate si mi-a spus ca este foarte slaba, respectiv 7,200. Va rog, ce imi recomandati?

Raspuns:

Tinand cont de greutatea avuta la nastere, 7200g la 6 luni este o greutate normala. Desigur ca aprecierea starii de nutritie trebuie sa tina cont de mai multi parametrii: pe langa greutatea in raport cu varsta, este importanta si greutatea in  raport cu talia, pliul cutanat, starea tegumentelor si fanerelor etc.

greutate-bebe-6-luni

De asemenea, sugarii au perioade cu crestere accelerata si perioade in care cresterea este mai lenta; de aceea aprecierea greutatii este mai bine sa se faca o data pe luna si nu mai des. Astfel, faptul ca a luat doar 100g in 2 saptamani, nu are semnificatie patologica daca a crescut bine in greutate pana acum, daca este bine dezvoltata si sanatoasa.

Sfatul meu este sa-i oferiti in continuare o alimentatie sanatoasa, diversificata si sa nu neglijati controalele periodice la medicul pediatru. De asemenea, data viitoare solicitati mai multe lamuriri cu privire la aprecierea starii de nutritie a fetitei dumneavoastra, deoarece este posibil ca medicul sa fi decelat prezenta unor semne (altele decat greutatea) de malnutritie.

Alina Pop-Began
- Medic rezident -Anestezie si Terapie Intensiva-

Taguri Greutate bebelus

Dr. Alina Pop-Began

Medic anestezie si terapie intensiva

Articole recomandate

Citeste si despre