De ce copilul meu nu creste in greutate?

/ / Modificat: 2019-01-14
De ce copilul meu nu creste in greutate?

Cresterea adecvata in greutate a copilului reprezinta una dintre problemele cele mai importante pentru parinti, in special in primele luni ale vietii bebelusului. In cazul in care acesta nu ia in greutate sau numarul kilogramelor scade, este necesar sa se consulte medicul pediatru pentru a face o evaluare completa.

La sugarii hraniti cu lapte matern, lactatia trebuie testata, deoarece este esential sa se descopere posibilele probleme, care in cele mai multe cazuri au un remediu. In cazul in care situatia nu se regleaza, poate fi vorba despre boli care se manifesta prin pierderea in greutate a bebelusului.

Care este greutatea normala a unui nou-nascut?

Greutatea normala a unui nou-nascut le termen variaza intre 2500g si 4000g. Copiii cu greutate mica la nastere sau cei care cantaresc cu mult peste greutatea normala (boala cunoscuta si sub numele de macrosomie fetala) pot prezenta unele probleme, astfel incat acestea ar trebui monitorizate mai mult in maternitate.

Oricare ar fi greutatea cu care se naste bebelusul, toti nou-nascutii pierd pana la 10% in greutate in primele 2-3 zile de viata. Bebelusii se nasc cu un "exces" de greutate sub forma de lichid, pe care apoi il pierd. De aceea, greutatea la externare este intotdeauna mai mica decat greutatea la nastere.

Laptele matern apare pana in a treia zi de viata a bebelusului. Pana atunci, ceea ce produce mama este colostrul, o substanta bogata in oligoelemente si substante de care copilul are nevoie in primele ore de viata.

El nu are nevoie de mai mult, deoarece stomacul lui are dimensiunea unei bile. Astfel, pierderea initiala in greutate nu inseamna ca bebelusul sufera de foame sau ca mama nu are suficient lapte.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Bebelus Dezvoltare bebelus Greutate bebelus

Articole recomandate

Citeste si despre