10 sfaturi de care sa tii cont cand mergi cu bebelusul la restaurant

/ / Modificat: 2018-07-10
10 sfaturi de care sa tii cont cand mergi cu bebelusul la restaurant

Daca nu iti imaginezi cum ai putea merge cu bebelusul tau la restaurant, fara ca experienta sa nu fie un cosmar, afla ca totul depinde de tine! Viata ta nu se opreste in secunda in care devii parinte, insa se schimba – in ce masura, depinde de tine sa alegi. Poate ca vei decide sa renunti la cateva mici placeri din viata de dinainte de a avea un copil, insa bebelusul tau nu iti cere sa faci acest sacrificiu.

Daca mersul la restaurant era o traditie de familie atunci cand erati doar voi doi, nu te impiedica nimic sa continuati sa iesiti, impreuna cu bebelusul vostru; poate ca o cina de 2 ore la un restaurant elegant nu este posibila cu un bebelus in preajma (pentru asta ai nevoie de un babysitter), dar planificand cu atentie, va puteti bucura de o experienta placuta la un restaurant din oras, doar voi trei.

Sfaturi de care sa tii cont cand iesi cu bebelusul la restaurant

Iata cateva sfaturi de care sa tii cont atunci cand te gandesti sa mergi la masa la restaurant cu bebelusul tau:

1. Alege un restaurant primitor, in care bebelusii sunt bineveniti. De cele mai multe ori, restaurantele mai mici, de familie, ii intampina cu caldura pe parintii cu copii si au tot ce este nevoie pentru ca micii clienti sa se simta bine, inclusiv un meniu special pentru ei. De obicei, daca au scaune de bebelusi, este un semn pozitiv si daca exista si un loc de joaca amenajat pentru bebelusii si copiii mai mari, atunci ai certitudinea ca ai ales bine locul in care sa luati masa.

2. Ai grija ca bebelusul sa nu fie prea obosit sau infometat atunci cand ajungi la restaurant, asa ca alege ora la care mergeti cu intelepciune (o cina tarzie nu este cea mai buna idee) si asigura-te ca ai cateva gustari cu tine si o sticla de lapte deja pregatita. Daca bebelusul este foarte mic, atunci cand doarme, este momentul ideal pentru a merge la restaurant, daca nu este deosebit de sensibil la zgomotele de fundal.

3. Sa mergi la o cina formala cu un bebelus poate fi un dezastru, insa in cazul copiilor putin mai mari, care inteleg cum trebuie sa se comporte la masa, ar putea fi o experienta distractiva.

4. Alege localurile mai zgomotoase, dar unde muzica sa nu fie prea tare, daca stii ca cel mic nu poate sa taca nici o secunda. Chiar si asa, incurajeaza-l sa vorbeasca incet si sa nu dea bata cu lingura in farfurie. O idee buna ar fi sa iei cu voi la restaurant farfuria si tacamurile de plastic ale copilului, mai ales daca stii ca ii place sa se joace cu ele.

5. Daca bebelusul este prea mic sa stea intr-un scaunel, solicita o masa unde sa poti avea caruciorul aproape de tine

6. Daca este nevoie, ia cu tine la restaurant mancarea bebelusului; pentru bebelusii mai mari de 8 luni, cateva alimente de rontait care sa il tina ocupat ar putea fi o idee buna.

7. Cand mergeti la restaurant ia de acasa si cateva din jucariile preferate ale celui mic (cele care nu fac mult zgomot, desigur) astfel incat prichindelul sa nu se plictiseasca prea repede. Daca copilul este mai mare, cartile sau o tableta te-ar putea salva si ar putea sa va ofere o masa destul de lunga la restaurant.

8. Aminteste-ti sa ai la indemana servetele umede, in cazul in care cel mic face dezordine pentru ca nu este placut sa rogi ospatarul sa stearga masa dupa cate un "accident"

9. Daca cel mic poate deja sa ia decizii in privinta a ceea ce mananca, incurajeaza-l sa comande ce isi doreste si invata-l sa spuna "va rog" si "multumesc" atunci cand o face.

10. Plateste nota de plata inainte de a comanda desertul pentru ca daca cel mic nu mai are rabdare vei putea pleca imediat.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Restaurant Restaurant copii

Articole recomandate

Citeste si despre