Idei ieftine si la indemana pentru a da culoare camerei copilului tau

/ / Modificat: 2017-04-20
Idei ieftine si la indemana pentru a da culoare camerei copilului tau

Crezi ca a da culoare camerei copilului tau implica o renovare costisitoare? Nimic mai fals! Cele mai bune rezultate de amenajare sunt obtinute intotdeauna cu multa inventivitate, nu prin investitii majore.

picturi_camera_copilului

Cateva idei ieftine si la indemana iti sunt suficiente pentru a da personalitate unei incaperi banale, in care micutul tau sa se simta ca intr-un mic univers fermecat. Mediul in care un copil creste isi pune amprenta asupra modelarii personalitatii lui. Ai grija ca micutul tau sa se dezvolte intr-un ambient placut, care sa ii stimuleze imaginatia. Da culoare camerei lui prin trucuri simple de decor, cu rezultate surprinzatoare.

Aplicatiile handmade pentru pereti

Daca bugetul nu iti permite sa varuiesti peretii in culori vesele si armonios imbinate sau sa montezi un tapet multicolor, ai la dispozitie o varianta mult mai ieftina: aplicatiile pentru pereti realizate chiar de tine si de copilul tau.

Aplicatii_handmade_pentru_pereti

O alternativa foarte simpla este sa cumperi hartie cartonata cu modele atractive, sa o indoi ca atunci cand faci un evantai si sa ii unesti capetele (apoi sa le lipesti cu un adeziv de hartie). Vei obtine o forma rotunda, frumos modelata pe margini. In centru, poti sa atasezi forme diverse (de inimioare, stelute etc.), pentru un impact estetic deosebit. Ataseaza pe pereti florile handmade cu banda dublu adeziva (pentru a le putea inlocui oricand doresti).

Este atat de simplu sa infrumusetezi camera copilului tau! In plus, cel mic va fi incantat sa isi admire propriile creatii manuale, ca intr-o expozitie pe care toti musafirii au sansa sa o admire cand vin in vizita.

Ghirlandele vesele

Un alt mod creativ de a da un plus de culoare camerei copilului este sa creezi impreuna cu micutul tau ghirlande vesele, din banale cercuri colorate de hartie. Cumpara de la librarie o sfoara si multe cercuri de hartie multicolore. Foloseste un ac cu gamalie generoasa pentru a introduce sfoara prin centrul cercurilor, exact ca atunci cand insiri margelele pe o ata. Poti aseza ghirlanda in orice zona a incaperii, inclusiv in zona patului, a biroului sau a geamului.

ghirlande_vesele

O alta varianta este sa tai o fasie lunga de carton, sa o prinzi la capete ca intr-un cerc si sa lipesti pe suprafata ei, asimetric, cercurile colorate din hartie. Pune-le mai sus si mai jos, in combinatii diverse de nuante, astfel incat sa arate ca niste balonase aduse laolalta (efectul estetic este deosebit). Poti sa pozitionezi ghirlanda pe abajurul unei veioze simple, de pilda. Posibilitatile sunt, desigur, numeroase!

Mobilierul improvizat

Daca ai investit o suma consistenta de bani in patul copilului sau in biroul din camera lui, economiseste bani improvizand celelalte piese de mobilier necesare. Un bun exemplu este sa transformi un scaun vechi intr-o noptiera practica.

mobilier_improvizat

Tot ce trebuie sa faci este sa il vopsesti in culori indraznete, vii, compatibile cu restul decorului. Pe sezut poti aranja frumos cartile micutului tau si o lampa de veghe, iar spatarul poate fi folosit usor pentru a agata jucarii din plus, ornamente de hartie sau oricare alte piese de decor crezi ca s-ar integra perfect in peisaj.

Usa transformata in expozitie de arta

Probabil ca te-ai gandit si tu ca poti da mai multa culoare camerei copilului, vopsind usa intr-o culoare vibranta.

usa_decoratiuni

Insa poti accentua impactul ei vizual, transformand-o intr-o expozitie de arta. Lipeste de usa ghirlande de hartie (poti folosi banda dublu adeziva, in caz ca vrei sa renunti la ele in viitor), de la o margine a usii la cealalta. Ele au atat rol estetic, cat si unul practic, deoarece le poti folosi pentru a atarna cu clipsuri picturile cu care micutul tau se mandreste cel mai mult. Rezultatul va fi pe placul tuturor, garantat!

Rafturile cu carti si jucarii

Daca in sufragerie sau in dormitorul tau incerci sa ascunzi cat mult obiectele casnice pentru a pastra aparenta ordinii, strategia in cauza nu mai este una fericita pentru camera copilului.

rafturi_jucarii

Daca vrei ca micutul tau sa creasca intr-o incapere plina de viata, lasa-l sa isi etaleze nestingerit jucariile si cartile pe rafturi deschise. Amenajeaza-i un colt numai al lui, unde sa isi poata aranja cum doreste lucrurile personale. Lasate la vedere, ele completeaza cromatic camera si ii confera acel farmec ludic pe care incaperea unui copil trebuie sa il aiba.

Recipientele colorate de depozitare

Camera unui copil nu poate avea niciodata prea multe recipiente de depozitare. In afara de rolul lor practic evident, ele pot fi si un adaos estetic important in incapere. Acopera-le pe cele vechi cu hartie colorata de impachetat cadouri, pentru a le da un aspect nou si atractiv.

Daca nu ai astfel de cutii de organizare, le poti improviza din recipiente oarecare, sacose de cumparaturi, saci textili etc. Si mai simplu este sa le cumperi direct din magazinele de bricolaj (dar te va costa putin mai mult, fireste).

Galeria de arta isteata

O modalitate excelenta sa depozitezi jucariile este sa le expui pe perete si sa dai camerei copilului un aer incantator de galerie de arta. Cumpara abtibilduri in forma de rame pentru fotografii (le gasesti in librarii si magazinele de crafturi) si lipeste-le pe perete, in zona in care vrei sa amenajezi expozitia originala.

galerie_arta

In interiorul ramelor, poti lipi postere adezive, care se pot indeparta fara ca vopseaua de pe perete sa aiba de suferit. Alege jucariile pe care vrei sa le expui si lipeste-le in interiorul ramelor, ca si cum ar face parte dintr-un tablou (poti folosi adeziv special pentru jucariile din plus sau banda dublu adeziva).

Tu ce idei interesante ai pentru a da culoare camerei copilului tau? Ai pus in practica un astfel de proiect creativ si poti face o recomandare si celorlalte mamici? Da-ne de veste in sectiunea comentariilor de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre