Cat de multa atentie trebuie sa acordam camerelor copiilor?

/ / Modificat: 2018-02-20
Cat de multa atentie trebuie sa acordam camerelor copiilor?

Camerele de copii sunt printre subiectele cel mai des dezbatute de catre mamicile in devenire sau proaspetele mamici. Fie ca sunt decorate sub forma unui palat din povesti sau a unei casute in padure, cand vine vorba de camere de copii, este cert ca acestea vor juca un rol foarte important in dezvoltarea celor mici.

Fiind locul in care isi vor petrece cel mai mult timp, e foarte important sa cream un spatiu doar al lor, in care cei mici sa poata sa isi dezvolte imaginatia si creativitatea la maximum, un spatiu in care ei sa poata sa se descopere si sa se exprime.

Fiecare dintre noi trece prin multe schimbari, e adevarat, cu atat mai mult in perioada incipienta a vietii. Totul face parte din calatoria de gasire a sinelui si a preferintelor personale. De aceea, camerele de copii ar trebui sa fie redecorate, in limitele posibilitatilor, ori de cate ori vor cei mici. Parintii ar trebui sa ajute si chiar sa incurajeze procesul de renovare. Bineinteles, pot exista situatii in care niciun parinte nu dispune de resursele financiare necesare renovarii camerelor de copii. Cu putina creativitate insa, orice parinte ar putea sa depaseasca chiar si aceasta bariera!

Daca, spre exemplu, copiii prezinta un interes deosebit fata de un anume subiect, fie ca e vorba de viata acvatica sau de masini, cel mai bun lucru care poate fi facut e sa cream un mediu in care acestia sa poata explora mai detaliat aceste arii de interes. Camerele de copii, precum am mai spus, reprezinta spatiile lor personale, in care ar trebui sa se simta complet in largul lor si sa fie exact asa cum isi doresc.

Pe cat de important este insa decorul camerelor de copii, pe atat de importante sunt si masurile de siguranta. Camerele de copii trebuie sa fie spatii cu cat mai putine pericole in jur, precum ar fi obiectele ascutite, contondente, care ar putea rani copilul. Asadar, inainte de a ne lasa dusi de val de entuziasmul celor mici in privinta redecorarii, trebuie sa avem grija ca ei sa fie mereu in siguranta.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Amenajare camera copii Camera copii

Articole recomandate

Citeste si despre