Accesorii pentru camera bebelusului

/ / Modificat: 2014-04-28
Accesorii pentru camera bebelusului

Camera bebelusului tinde sa fie cea mai aglomerata incapere din casa, nu doar din cauza jucariilor, dar si a nenumaratelor accesorii necesare pentru amenajarea ei. Tapetul, lampile de veghe, caruselul, cutiile de depozitare, barierele de protectie, portita de siguranta si decoratiunile sunt doar cateva dintre accesoriile care trebuie sa se regaseasca in majoritatea camerelor de copii. Acestea pot deveni si un pericol pentru siguranta lor - accidente, electrocutare, leziuni, intoxicare etc. - daca nu sunt alese corespunzator.

Cutii depozitare jucarii si obiecte

cutie-depozitare

Cutiile pentru depozitare nu sunt utile doar pentru a aduna la un loc toate jucariile imprastiate de bebelus care nu mai au loc prin camera, ci sunt si decorative. Asigura-te ca vopselele aplicate pe ele sa fie nontoxice sau eco, iar cutiile sa nu aiba colturi sau accesorii ascutite in care cel mic s-ar putea rani.

Carusel muzical

carusel-muzical

Caruselul muzical este un accesoriu pentru patut de care bebelusul se poate bucura inca din primele zile de viata. Ajuta la dezvoltarea simturilor copilului, dar trebuie ales cu grija, astfel incat suportul sa fie rezistent la presiunea exercitata de copil atunci cand il atinge si trage de jucariile din el. Si materialele jucariile trebuie sa fie naturale si de calitate, intrucat in timp, cel mic le va fi tentat sa le bage in gura si sa le rontaie.

Bariere de protectie pentru patut

protectie-patut

Barierele de protectie pentru patut sunt un accesoriu important, care te ajuta sa dormi linistita, cu gandul ca bebelusul este in siguranta in timpul noptii. Este o masura pe care trebuie sa o ai in vedere daca patutul nu dispune deja de o astfel de bariera (uneori, patuturile sunt dotate cu astfel de aparatoare).

Lampa de veghe

lampa-veghe

Frica de intuneric si plansetele bebelusului izbucnite odata cu stingerea luminii te vor obliga sa dotezi camera acestuia cu o lampa de veghe. Are o lumina semidifuza, placuta, care relaxeaza copilul si-l ajuta sa doarma mai bine. Unele dintre aceste veioze sunt dotate si cu sistem muzical, astfel incat copilul sa se simta in siguranta cand este lasat singur in camera. Opteaza pentru lampi pe baza de baterii, fara conectare la priza, pentru a reduce riscul de electrocutare.

Stickere de perete

stickere-perete

"Tatuajele" pe pereti au devenit un trend in amenajarea camerei bebelusului. Acestea se realizeaza cu ajutorul unor stickere decupate si desenate cu diverse modele, figurine, personaje, cifre sau litere, in functie de designul incaperii si de tematica aleasa pentru decorare.

Suport de reviste

suport-reviste

Suportul de reviste a devenit o minipiesa de mobilier necesara in camera copilului, in conditiile in care editurile scot pe banda rulanta colectii de astfel de publicatii care atrag instantaneu atentia celor mici. Cu ajutorul lui, tii la un loc toate revistele din colectia lui. Ai grija sa fie confectionat din materiale de calitate, sa fie rezistent si sa nu aiba colturi sau margini taioase.

Poarta de siguranta

poarta-de-siguranta

In cazul in care camera bebelusului are deschidere spre balcon, scari sau alte incaperi in care nu ti-ai dori ca cel mic sa intre, este important sa te aprovizionezi cu o poarta de siguranta pliabila, care se monteaza pentru a bloca accesul copilului in astfel de spatii.

Bariera de securitate

bariera-de-securitate

Pe langa poarta de siguranta, ai putea avea in vedere un alt accesoriu la care apeleaza parintii moderni pentru a se asigura ca bebelusul lor se joaca in siguranta - bariera de securitate din lemn, pentru delimitarea spatiului de joaca din interiorul camerei.

Tapet

tapet-camera-copil

Tapetul a revenit la moda in amenajarea camerelor de copii, iar pentru multi parinti reprezinta si o masura de siguranta. Acoperirea peretilor cu tapet scade riscul ca cel mic sa puna mana pe vopseaua lavabila cu care acestia sunt de obicei vopsiti ori sa ii zgarie si sa inghita var sau tencuiala, care poate provoca intoxicatii si probleme digestive.

Fotoliu perna multifunctional

perna-3-in-1

Perna 3 in 1 este un accesoriu extrem de practic, care poate fi folosit inca din timpul sarcinii, pentru ca mai apoi sa devina piesa de mobilier in camera copilului. Perna se poate transforma in fotoliu pentru copiii mai maricei sau in perna pentru alaptat, daca ai un sugar care este inca hranit la san.

Gaseste accesoriile potrivite pentru camera copilului tau, la cel mai bun pret!

Care crezi ca sunt accesoriile care nu trebuie sa lipseasca dintr-o camera de bebelus si cum le alegem astfel incat sa fie sigure pentru el? Spune-ne parerile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Accesorii camera bebelusi Camera bebelusi Camera copii Accesorii bebelus Accesorii bebelusi Accesorii camera copil Accesorii gemeni

Articole recomandate

Citeste si despre